Papper i mängder hos Pacson och Pacudo

PUBLICERAD: 7 oktober 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Joacim Bengtsson visar packbanden av papper. Foto: Karin Karltun.

Med målet att sälja hållbara förpackningslösningar visade Pacson och Pacudo upp sitt sortiment med produkter i papper och wellpapp.

– Tanken är att allt ska kunna återvinnas på ett och samma ställe, på så sätt blir det smidigt för den som tar emot paket. Man behöver inte skilja på papper och plast, allt ska bara ner i samma tunna, säger Joacim Bengtsson som är säljare på Pacudo.

Pacson och Pacudo ingår båda i packagingdelen av Optigroup och i montern på Scanpack visar de upp sitt sortiment. Där finns bland annat en packsedel av papper, tejp av papper och till och med ett bubbelkuvert helt i – ja, du gissade rätt – papper. Produkter som traditionellt ofta består helt eller till delar av plast.

– Det går att få hela försändelsen i papper berättar Joacim Bengtsson samtidigt som han visar upp packbanden.

– De här till exempel kan man använda i stället för pet-band och de är helt återvinningsbara.

Delar ur sortimentet. Foto: Karin Karltun.
Lastpallar av papp

I montern ställer de även ut sina engångslastpallar som är gjorda i kraftwell och går att få både som hel- och halvpall.

Men lastpallar i papper, hur klara de vatten?

– De är vattentåliga men de kan ju inte stå i vatten såklart. Så man kan inte lämna dem i en pöl utomhus över natten men regnar det när man lastar av klara den absolut av det, säger Joacim Bengtsson.

Lastpallarna går att få med och utan förstärkning. En helpall med förstärkning har en maxlast på 1000 kg medan en halvpall har 600 kg. Foto: Karin Karltun.

Läs vidare

Treform testar havsplast med perfekt resultat

Treform i Landskrona sjösätter ett nytt projekt och testar "havsplast".
beach

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy

Svensk bioplast får amerikanskt certifikat för komposterbarhet

Det kritabaserade bioplastmaterialet Biodolomer från GAIA Biomaterials i Helsingborg har nyligen certifierats för komposterbarhet av BPI i USA. Sedan tidigare hade Biodolomer en liknande europeisk certifiering från TÜV Austria.
GAIAx

Plastbrätten för blommor vissnar bort hos ICA

ICA Sverige byter nu ut traditionella plastbrätten för blommor till träfiberbrätten.
ICAy

Senaste nytt

Tufft för många varumärkesägare att nå hållbarhetsmålen tidsmässigt

År 2025 kan bli ett besvärligt år för många varumärkesägare. Det är året som ofta satts som ett målår för att nå hållbarhetsmål, inte minst vad gäller förpackningsmaterial och då inte minst vad gäller plast.
varumarken-agande-rad--ron-1200-px

En glasklar affär när AGP köper SGÅ

Ardagh Glass Packaging-Europe (AGP-Europe), en verksamhetsdel av Ardagh Group, meddelar att man har kommit överens om att köpa Svensk Glasåtervinning (SGÅ).
Glasåtervinningx

Sju designråd som kan öka plaståtervinningen

Det pratas mycket om behovet av ökad återvinning av plastprodukter, till exempel förpackningar, och om svårigheterna med det. Ett sätt att underlätta är att återvinningen är att designa rätt. IVL Svenska Miljöinstitutet listar nu sju åtgärder som kan sättas in i designstadiet.
amelie-mourichon-wusOJ-2uY6w-unsplashx

Martin Schmetzer – från graffiti till lettering

Vår systersite Cap&Design har träffat Martin Schmetzer, en grafiker som älskar att designa förpackningar och etiketter.
top-1x