Plockmatic förvärvar Intec för att bredda erbjudandet

Jan Marstorp, vd för Plockmatic International, Ian Melville på Intec, Ray Hillhouse, Plockmatic och Salvatore Grimaldi från Plockmatics ägarbolag Grimaldi Industri.

Med förvärvet får Plockmatic-gruppen in en global leverantör av utrustningar inom tryck och grafisk produktion. Sortimentet kommer även komma väl till pass för OEM-kunderna:
– Dessa produkter kommer att möjliggöra fler applikationer och göra det möjligt för dem att växa ytterligare inom marknadssegmentet för lätta förpackningar och etiketter, säger Jan Marstorp, vd på svenska Plockmatic International.

I Intecs produktsortiment finns det egna ColorCut-sortimentet som omfattar skärbord för storformatsproduktion på instegsnivå. Företaget erbjuder även Intec ColorFlare-sortimentet med stationära och professionella enheter för att förbättra utskrifter med både folie och laminat.

När Intec nu blir en del av den svenskägda gruppen Plockmatic Group, som ett helägt dotterbolag till Plockmatic International AB, hamnar Intecs utrustningar sida vid sida med Plockmatics fristående efterbehandlingssystem från Morgana och Watkiss.

Öppnar för förpackningar och etiketter

Jan Marstorp, vd på svenska Plockmatic International kommer att fortsätta att leda den utvidgade företagsgruppen. Han säger i ett pressmeddelande att Intec är välkänt i branschen för att tillhandahålla kvalitetsprodukter till konkurrenskraftiga priser. ColorCut-sortimentet med skärsystem har tagits emot väl av marknaden med försäljning i Storbritannien, Nordamerika och andra internationella marknader.

Ett av Intecs skärsystem. Foto: Pressbild

– Dessa system är idealiska för små och medelstora tryckbaserade verksamheter som behöver tillhandahålla professionellt skurna och färdiga displayprodukter, lådor, etiketter med mera. Detta är en sektor av marknaden som har vuxit snabbt under de senaste åren och som Plockmatic gärna vill utforska och expandera ytterligare, säger han och tillägger att produkterna även matchar produkter hos Plockmatics större OEM-kunder som tillhandahåller skrivare.

– Dessa produkter kommer att möjliggöra fler applikationer och göra det möjligt för dem att växa ytterligare inom marknadssegmentet för lätta förpackningar och etiketter.

”Växande marknadssegment”

Det brittiska Morgana-försäljningsteamet haft stora framgångar med Valiani-sortimentet för skärsystem till storformat under de senaste åren:

– Vi anser att ColorCut-sortimentet kompletterar dessa produkter i Storbritannien och erbjuder en fantastisk möjlighet i detta växande marknadssegment för våra internationella återförsäljare världen över, säger Ray Hillhouse, vice chef för försäljning och marknadsföring inom affärsområdet Offline Business.

Plockmatic Group är en del av holdingbolaget Grimaldi Industri Group.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Inspiration: Så stärker du kommunikationen med uppkopplade förpackningar

Uppkopplade förpackningar är en relativt ny kommunikationsform som fått ett stort uppsving. Men hur utnyttjar man tekniken bäst? Och hur håller man varumärket konsekvent? Carl Larsson tar upp do’s and don’ts och ger sex exempel på lyckade uppkopplade förpackningar.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]