Ryssland drar sig ur Ryssland – efter 62 år

Tetra Pak lämnar Ryssland. Foto: Pressbild

Tetra Pak har meddelat att de avvecklar sin återstående verksamhet i Ryssland. Effekterna av exportrestriktionerna till Ryssland leder till en ohållbar försörjningskedja, vilket gjort att de tagit beslutet att lämna landet, enligt ett pressmeddelande från företaget. 

Beslutet följer efter att Tetra Pak tidigare har aviserat att de avbryter alla nya investeringar och projekt i Ryssland och att begränsa sin verksamhet till att endast stödja kunder med viktiga livsmedelsprodukter.

Företaget skriver att en överenskommelse har nåtts om att avyttra sin ryska verksamhet till den lokala ledningen, i syfte att möjliggöra kontinuitet för kunderna, minimera konsekvenserna för de anställda och fortsätta att stödja konsumenternas tillgång till viktiga livsmedel. Överföringen av äganderätten innebär att det nya företaget kommer att fungera som en oberoende enhet under ett nytt namn.

Beslutet att lämna landet markerar slutet på 62 år av Tetra Paks närvaro i Ryssland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Inspiration: Så stärker du kommunikationen med uppkopplade förpackningar

Uppkopplade förpackningar är en relativt ny kommunikationsform som fått ett stort uppsving. Men hur utnyttjar man tekniken bäst? Och hur håller man varumärket konsekvent? Carl Larsson tar upp do’s and don’ts och ger sex exempel på lyckade uppkopplade förpackningar.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]