Dressingar får flaskor av bioplast

De nya dressingflaskorna av PP rullar ut löpande i butikerna från och med juni månad. Foto: Pressbild

Orklas varumärke Felix lanserar nya dressingflaskor av biobaserad polypropen.

Elna Hallgard, utvecklingschef för förpackningar på Orkla Foods Sverige. Foto: Sophie Håkansson/Pressbild

– Vi på Orkla är engagerade i att vara en del av omställningen till en hållbar plastanvändning. Ska Sverige klara det övergripande klimatmålet om nettonollutsläpp till 2045 måste även plasten bli en del av den cirkulära ekonomin, säger Elna Hallgard, utvecklingschef för förpackningar på Orkla Foods Sverige.

Ersätter med vegetabilisk olja

De nya flaskorna av biobaserad plast till varumärket Felix dressingar består av restprodukter från skogs- och jordbruk. Livsmedelsbolaget använder en så kallad massbalanslösning i sin generella produktion där fossil olja ersätts med vegetabilisk olja i motsvarande mängd för att tillverka dressingflaskorna.

Klimatmål till 2025

Orkla skriver i ett pressmeddelande att 6 procent av Sveriges växthusgasutsläpp kommer från plast som bränns. Det vill företaget ändra på. Bolaget har som mål att alla förpackningar senast 2025 ska kunna materialåtervinnas och hälften av alla plastförpackningar ska vara gjorda av förnyelsebart eller återvunnet material.

De nya dressingförpackningarna byts ut löpande och finns i butikerna från och med juni, enligt företaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Inspiration: Så stärker du kommunikationen med uppkopplade förpackningar

Uppkopplade förpackningar är en relativt ny kommunikationsform som fått ett stort uppsving. Men hur utnyttjar man tekniken bäst? Och hur håller man varumärket konsekvent? Carl Larsson tar upp do’s and don’ts och ger sex exempel på lyckade uppkopplade förpackningar.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]