Satsar på mindre tubmodeller i olika material

Jim Johannesson, sälj- och marknadschef på Emballator Tectubes. Foto: Pressbild

En ny serie med mindre tuber i PE, konsumentåtervunnen aluminium och aluminium introduceras av Emballator Tectubes. De mindre doserna går exempelvis att använda för olika läkemedels- till kosmetiska produkter.

Totalt sex mindre tuber ingår i den nya produktserien. Enligt Jim Johannesson, sälj- och marknadschef på Emballator Tectubes är de nya tuberna framtagna med fokus på hållbarhet och kan användas för olika applikationer.

Företaget har tagit fram en ny serie med sex mindre tubmodeller. Foto: Pressbild

– De är alla gjorda i monomaterial vilket gör dem enkla att återvinna, säger han i ett pressmeddelande.

Tuberna kan tillverkas i en mängd olika material såsom PE, konsumentåtervunnen aluminium och aluminium. Flaggskeppsprodukten i serien är Twist off Recap, en tub med integrerad förslutningslösning.

– Den integrerade förslutningen reducerar materialanvändningen med tio procent och den optimerade tillverkningsprocessen minimerar koldioxidavtrycket.

Företaget Emballator Tectubes ingår i den familjeägda ägarkoncernen Herenco i Jönköping.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Inspiration: Så stärker du kommunikationen med uppkopplade förpackningar

Uppkopplade förpackningar är en relativt ny kommunikationsform som fått ett stort uppsving. Men hur utnyttjar man tekniken bäst? Och hur håller man varumärket konsekvent? Carl Larsson tar upp do’s and don’ts och ger sex exempel på lyckade uppkopplade förpackningar.

Publicerat av: