Agfa avslutar förvärv: ”Ett stort steg”

Agfa välkomnade Inca Digital printer in i familjen på Fespa-mässan i Berlin. Foto: Anja Degerholm

Agfa-koncernen meddelar nu att uppköpet av brittiska Inca Digital Printers är helt klart. Ett förvärv som enligt företaget blir en tillväxtmotor inom digitalt höghastighetstryck på marknader med förpackningstryck samt inom visuell kommunikation.

Vincent Wille. Foto: Pressbild

Brittiska Inca Digital Printers utvecklar och tillverkar produktionsteknik och digitala trycklösningar för skylt- och displayapplikationer, men också för den snabbt växande marknaden för digitaltryckta förpackningar.

”Ett stort steg”

Det var i april som Agfa först meddelade sina förvärvsplaner. Nu är det klart att företaget köps upp av Screen graphic solutions group, vilket inkluderar hela serviceorganisationen.

– Jag är glad att vi nu kan börja integrera Incas aktiviteter i vår organisation. Detta förvärv är ett stort steg i omvandlingen av vår koncern. Vår tillväxtmotor för digitala utskrifter har en enorm potential, som kommer att påskyndas ytterligare genom tillskottet av Inca, säger Pascal Juéry, vd och koncernchef för Agfa-Gevaert-koncernen.

Ser tillväxt

Vincent Wille, vd för Agfas division Digital print and chemicals:

– Kombinationen av Inca Digitals tillverkningskunnande och Agfas bläck, tekniska expertis, världsomspännande närvaro och utmärkta servicenätverk gör detta till en fantastisk möjlighet att växa i den snabbrörliga förpackningsbranschen. Vi kan nu ta vår position med high-end och höghastighetssystem för både skyltar och displayer och de växande kartong- och wellpappmarknaderna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Inspiration: Så stärker du kommunikationen med uppkopplade förpackningar

Uppkopplade förpackningar är en relativt ny kommunikationsform som fått ett stort uppsving. Men hur utnyttjar man tekniken bäst? Och hur håller man varumärket konsekvent? Carl Larsson tar upp do’s and don’ts och ger sex exempel på lyckade uppkopplade förpackningar.

Publicerat av: