Grönt ljus för kartongserier

Invercote homogenkartong (SBB) med Invercote G, Invercote Creato och Invercote Duo-serierna är godkända enligt Svanen. Foto: Pressbild

Hela kartongsortimentet Invercote från Holmen Iggesund har fått godkänt enligt gällande kriterier för Svanenmärkning. Därmed har de också klartecken att ingå i återförsäljaren Antalis utbud av grafisk kartong.

– Det här är ett viktigt steg i rätt riktning och något som vi har arbetat med tillsammans med vår partner Antalis. Holmen Iggesund och Invercote-sotimentet är hållbara produkter i alla avseenden och denna certifiering bekräftar det på ett positivt sätt, vilket skapar mervärde för vårt samarbete, säger key account manager Michael Fridvall, på Holmen Iggesund, i ett pressmeddelande.

Michael Thorvaldsson. Foto: Arkivbild/Claes Nordström

Kartongserierna har certifieringarna FSC- eller PEFC för hållbart och resurshushållande skogsbruk.

– Det är med stor glädje vi kan presentera Invercote homogenkartong (SBB) med Invercote G, Invercote Creato och Invercote Duo-serierna som nu är godkända enligt Svanenkriterierna. Vi uppskattar verkligen samarbetet med Holmen Iggesund i processen med vårt gemensamma miljö- och hållbarhetsarbete, säger Michael Thorvaldsson, Antalis produktchef inom print i Skandinavien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Inspiration: Så stärker du kommunikationen med uppkopplade förpackningar

Uppkopplade förpackningar är en relativt ny kommunikationsform som fått ett stort uppsving. Men hur utnyttjar man tekniken bäst? Och hur håller man varumärket konsekvent? Carl Larsson tar upp do’s and don’ts och ger sex exempel på lyckade uppkopplade förpackningar.

Publicerat av: