Skalar upp tillverkning av kosmetikaförpackningar med 3d-printing

På Formnext i november presenterade HP innovativa tillverkningsapplikationer utvecklade med Multi Jet Fusion och Metal Jet 3D-utskriftssystem. Dessutom presenterade de nya samarbeten, bland annat med världens största kosmetikaföretag L’Oréal.

Målet med samarbetet är att öka produktionsflexibiliteten och producera innovativa förpackningar, samt stärka kundernas upplevelser. L’Oréal vände sig till HP och deras Multi Jet Fusion-teknologi, och tillsammans arbetade företagen med att designa och skala upp stora mängder justerbara behållare så att L’Oréal kunde leverera, fylla och märka förpackningen på ett smidigare sätt.

Anpassar efter köpbeteende

Detta resulterade i en kostnadsminskning på 33 procent och 66 procent i tidsbesparingar. Genom covid-19-pandemin har man också sett att detta är värdefullt då det ger L’Oréal en snabbare möjlighet att anpassa sig vid en förändring i konsumenternas köpbeteende.

– Med den effektiva utvecklingen av 3D-printing öppnar HP upp och möjliggör mer flexibla och hållbara lösningar. Samarbetet med L’Oréal är mycket spännande och visar att 3D-printing har en intressant framtid framför sig med oändliga möjligheter som kommer att öka produktionsflexibiliteten inom flera branscher, säger Verner Hølleland, vd för HP Norge.

Nya framsteg inom metallprinting

På Formnext visade HP också momenten kring Metal Jet-plattformen, inklusive nya delar och framsteg med partners som GKN och Volkswagen. Volkswagen integrerar delar tillverkade av HP Metal Jet på sin T-Roc Cabriolet. Delarna har klarat krocktestcertifiering och väger nästan 50 procent mindre än konventionella komponenter. När HP fortsätter att validera tillverkningsapplikationer med partners och kunder, går det mot en bredare kommersiell Metal Jet-tillgänglighet 2022.

För att möta den växande efterfrågan på smidigare 3D-tillverkning och personalisering inom olika branscher, utökar HP också sitt Digital Manufacturing Network (DMN) av certifierade underleverantörer. Detta säkerställer de högsta standarderna för kvalitet och tillförlitlighet när efterfrågan på Multi Jet Fusion-produktion ökar. Nätverket inkluderar nu både tillverkningspartners och Multi Jet Fusion-certifierade partners som utnyttjar HP:s 3D-printinglösningar för att designa, tillverka och leverera delar i stor skala. Mer än 30 nya Multi Jet Fusion-partner kommer att tillhandahålla kvalificerade, lokala produktionstjänster.

Text: Roger Stormo.

Översättning: Anja Degerholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Samverkan kring hållfastlära för morgondagens förpackningar

Det började med att ett femårigt strategiskt samarbetsavtal mellan Tetra Pak och Lunds tekniska högskola (LTH) kom på plats. Nu undersöker de material på mikronivå för att få ökad kunskap om hur olika material reagerar på olika påfrestningar som stötar och temperaturskillnader. Målet – att få fram bättre livsmedelsförpackningar.

Publicerat av: 

Satsar på mätutrustning till innovationscenter

Emballator Innovation Center investerar i mätutrustning för att mäta syrebarriäregenskaper hos olika förpackningsmaterial. Att förbättra hållbarhetstiden på produkter och livsmedel och att bättre kunna hjälpa kunder i val av material är ett fokusområde, enligt innovationschefen Mats Jeppsson.

Publicerat av: 

Flexibla barriärförpackningar hamnar under lupp

Ungefär hälften av dagens konsumentplastförpackningar består av plastfilm,  men bara en tredjedel av det sorterade materialet återvinns hos Svensk Plaståtervinning och FTI. Ett nytt samarbetsprojekt är nu igång för att öka cirkulariteten. På sikt är målet att öka sorteringen i plaståtervinningen med 10 procent.

Publicerat av: 

Namnbyte för dansk branschorganisation

Den danska föreningen GA, Grafisk Arbejdsgiverforening, bytte 2015 namn till Grakom. För att spegla utvecklingen är det nu dags att förnya namnet igen. Organisationen består i dag av åtta branschgemenskaper, däribland EmballageForum och Dansk FlexoForum.

Publicerat av: