Hon blir chef för utvecklingen av biomaterial

Johanna Hagelberg, ny chef för divisionen Biomaterials. Foto: Pressbild

Johanna Hagelberg utses till ny chef för Stora Ensos affärsområde Biomaterials.
– I vår transformation mot biobaserad innovation fortsätter vi att utveckla vår nuvarande verksamhet, samtidigt som vi möjliggör snabb kommersialisering av våra nya regenerativa produkter, säger hon.

Johanna Hagelberg började på Stora Enso 2013. Innan dess hade hon ledande befattningar inom bland annat General Motors, NCC och Vattenfall. Och sedan 2014 har Hagelberg varit global chef för Stora Ensos division Sourcing and Logistics.

Ansvarig för ny division

Nu tar hon över rollen som Executive Vice President för divisionen Biomaterials. Hon ingår sedan 2014 även i koncernens ledningsgrupp.

– Biomaterial är ett strategiskt viktigt område för Stora Enso, säger Stora Ensos vd Annica Bresky i ett pressmeddelande och fortsätter:

– När vi nu går in i en ny innovationsdriven era för biomaterial är jag mycket glad att kunna tillsätta Johanna som chef för divisionen. Hennes starka ledaregenskaper och erfarenhet från olika branscher, inklusive fordonsindustrin, kommer att hjälpa oss att ta verksamheten till en ny nivå. Johanna har rätt bakgrund och kompetens för att påskynda kommersialiseringen av nya biobaserade produkter, exempelvis Lignode, ligninbaserat kol för elektrifiering av fordon.

Ska utveckla verksamheten

Johanna Hagelberg har två magisterexamina i Management of Manufacturing Systems samt Industrial Engineering and Management.

– Jag ser fram emot möjligheten att tillsammans med teamet leda divisionen Biomaterials. I vår transformation mot biobaserad innovation fortsätter vi att utveckla vår nuvarande verksamhet, samtidigt som vi möjliggör snabb kommersialisering av våra nya regenerativa produkter, säger Johanna Hagelberg i ett pressmeddelande.

Enligt Stora Enso har rekryteringsprocessen påbörjats för att hitta en ny chef för affärsområdet Sourcing and Logistics. Tills dess kommer Tuomas Mustonen, för närvarande SVP Performance, Controlling and Strategy inom Sourcing and Logistics, att agera tillförordnad chef.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Samverkan kring hållfastlära för morgondagens förpackningar

Det började med att ett femårigt strategiskt samarbetsavtal mellan Tetra Pak och Lunds tekniska högskola (LTH) kom på plats. Nu undersöker de material på mikronivå för att få ökad kunskap om hur olika material reagerar på olika påfrestningar som stötar och temperaturskillnader. Målet – att få fram bättre livsmedelsförpackningar.

Publicerat av: 

Satsar på mätutrustning till innovationscenter

Emballator Innovation Center investerar i mätutrustning för att mäta syrebarriäregenskaper hos olika förpackningsmaterial. Att förbättra hållbarhetstiden på produkter och livsmedel och att bättre kunna hjälpa kunder i val av material är ett fokusområde, enligt innovationschefen Mats Jeppsson.

Publicerat av: 

Flexibla barriärförpackningar hamnar under lupp

Ungefär hälften av dagens konsumentplastförpackningar består av plastfilm,  men bara en tredjedel av det sorterade materialet återvinns hos Svensk Plaståtervinning och FTI. Ett nytt samarbetsprojekt är nu igång för att öka cirkulariteten. På sikt är målet att öka sorteringen i plaståtervinningen med 10 procent.

Publicerat av: 

Namnbyte för dansk branschorganisation

Den danska föreningen GA, Grafisk Arbejdsgiverforening, bytte 2015 namn till Grakom. För att spegla utvecklingen är det nu dags att förnya namnet igen. Organisationen består i dag av åtta branschgemenskaper, däribland EmballageForum och Dansk FlexoForum.

Publicerat av: