Pappersbaserad förpackning med barnlås

Den nya pappersbaserade förpackningen med barnlås. Foto: Pressbild

McBride, europeisk tillverkare av rengörings- och hygienprodukter, har en ny förpackning ute på butikshyllorna. Det är en pappersbaserad lösning för tvättmedelskapslar utrustad med barnlås.

Istället för en traditionell plastlåda för tvättmedelskapslar har McBride, europeisk tillverkare av produkter under eget varumärke för rengörings- och hygienmarknaden, satsat på en pappersbaserad lösning. Det handlar om en så kallad Click-to-Lock-kapselförpackning framtagen av Smurfit Kappa.

Tvättmedelsförpackningen är manipuleringssäker tack vare ett certifierat barnlåssystem som ligger i linje med internationella organisationen AISE:s produkter. Förpackningen har en lack på insidan som skyddar mot att fukt kan tränga in till innehållet.

Förpackningen har 25 procents högre kapacitet än den tidigare versionen i plast och ger effektivitetsvinster i leveranskedjan genom att fler förpackningar ryms per pall, skriver Smurfit Kappa i ett pressmeddelande.

Den nya tvättmedelsförpackningen finns på butikshyllorna i Frankrike och kommer att rullas ut över hela Europa under de kommande månaderna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Samverkan kring hållfastlära för morgondagens förpackningar

Det började med att ett femårigt strategiskt samarbetsavtal mellan Tetra Pak och Lunds tekniska högskola (LTH) kom på plats. Nu undersöker de material på mikronivå för att få ökad kunskap om hur olika material reagerar på olika påfrestningar som stötar och temperaturskillnader. Målet – att få fram bättre livsmedelsförpackningar.

Publicerat av: 

Satsar på mätutrustning till innovationscenter

Emballator Innovation Center investerar i mätutrustning för att mäta syrebarriäregenskaper hos olika förpackningsmaterial. Att förbättra hållbarhetstiden på produkter och livsmedel och att bättre kunna hjälpa kunder i val av material är ett fokusområde, enligt innovationschefen Mats Jeppsson.

Publicerat av: 

Flexibla barriärförpackningar hamnar under lupp

Ungefär hälften av dagens konsumentplastförpackningar består av plastfilm,  men bara en tredjedel av det sorterade materialet återvinns hos Svensk Plaståtervinning och FTI. Ett nytt samarbetsprojekt är nu igång för att öka cirkulariteten. På sikt är målet att öka sorteringen i plaståtervinningen med 10 procent.

Publicerat av: 

Namnbyte för dansk branschorganisation

Den danska föreningen GA, Grafisk Arbejdsgiverforening, bytte 2015 namn till Grakom. För att spegla utvecklingen är det nu dags att förnya namnet igen. Organisationen består i dag av åtta branschgemenskaper, däribland EmballageForum och Dansk FlexoForum.

Publicerat av: