Kapacitetstillskott: ”Dunkar in” ny formblåsningsmaskin

Joakim Johannesson, vd för Emballator Mellerud.

– Efterfrågan är stor och vi gör den här investeringen för att kunna växa med både våra befintliga och våra nya kunder, säger Joakim Johannesson, vd för Emballator Mellerud om beslutet att installera en av Skandinaviens största maskiner för tillverkning av fyra- och femlitersdunkar.

En ny blåsformningsmaskin tar plats hos förpackningsföretaget Emballator Mellerud. Den har en kapacitet på fyra plus fyra dunkar, dubbel kapacitet jämfört med de maskiner som finns i produktionen i dag, skriver företaget i ett pressmeddelande. Plasten som används för att tillverka dunkarna är polyeten (HDPE). Maskinen blir ett ytterligare tillskott och kommer inte att ersätta befintliga maskinlösningar i produktionen.

Joakim Johannesson säger att maskinen blir en av de största på den skandinaviska marknaden.

– Det här är ett naturligt steg i tillväxtresan tillsammans med våra kunder – en investering som kommer att öka vår konkurrenskraft.

Formblåsningsmaskinen kommer att producera mer effektivt och miljövänligt än tidigare, enligt företaget.

– Eftersom maskinen är elektrisk och inte hydraulisk så sparar vi mycket el, vilket är en stor fördel ur ett hållbarhetsperspektiv. Något som prioriteras av både oss och våra kunder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Samverkan kring hållfastlära för morgondagens förpackningar

Det började med att ett femårigt strategiskt samarbetsavtal mellan Tetra Pak och Lunds tekniska högskola (LTH) kom på plats. Nu undersöker de material på mikronivå för att få ökad kunskap om hur olika material reagerar på olika påfrestningar som stötar och temperaturskillnader. Målet – att få fram bättre livsmedelsförpackningar.

Publicerat av: 

Satsar på mätutrustning till innovationscenter

Emballator Innovation Center investerar i mätutrustning för att mäta syrebarriäregenskaper hos olika förpackningsmaterial. Att förbättra hållbarhetstiden på produkter och livsmedel och att bättre kunna hjälpa kunder i val av material är ett fokusområde, enligt innovationschefen Mats Jeppsson.

Publicerat av: 

Flexibla barriärförpackningar hamnar under lupp

Ungefär hälften av dagens konsumentplastförpackningar består av plastfilm,  men bara en tredjedel av det sorterade materialet återvinns hos Svensk Plaståtervinning och FTI. Ett nytt samarbetsprojekt är nu igång för att öka cirkulariteten. På sikt är målet att öka sorteringen i plaståtervinningen med 10 procent.

Publicerat av: 

Namnbyte för dansk branschorganisation

Den danska föreningen GA, Grafisk Arbejdsgiverforening, bytte 2015 namn till Grakom. För att spegla utvecklingen är det nu dags att förnya namnet igen. Organisationen består i dag av åtta branschgemenskaper, däribland EmballageForum och Dansk FlexoForum.

Publicerat av: