Papperstillverkare tillsätter ny vd

Kent Blom tar vd-rollen för pappersbruken i Grycksbo och Munkedal. Foto: Pressbild

Arctic Paper har utsett Kent Blom till ny vd för koncernens pappersproduktion i Sverige. Det gäller  pappersbruken i Grycksbo och Munkedal.

Kent Blom tillträder på vd-stolen för att leda papperstillverkarens produktion i Sverige under våren 2022. 40-åringen är bosatt i Örebro och har enligt Arctic Paper en lång erfarenhet av produktion och produktionsstyrning från ledande befattningar i Atlas Copco och Strängbetong. Närmast har han varit vd för Meritor HVS, ett verkstadsbolag som är underleverantör till fordonsindustrin.

– Kent Blom har gedigen erfarenhet av industriell produktion och är väl meriterad att utveckla verksamheten vid våra svenska bruk, där hållbarhet, nya produkter och innovationer inom både grafiska papper och förpackningspapper blir än viktigare i framtiden, säger Michal Jarczyński, vd för Arctic Paper i ett pressmeddelande.

Enligt Arctic Paper går nuvarande vd:n för Arctic Paper i Grycksbo i pension till sommaren 2022. För närvarande har koncernens ekonomichef (CFO) Göran Eklund även rollen som vd för Arctic Paper Munkedals. Vid Kent Bloms tillträde som vd kommer han att fokusera mer på sina uppgifter som CFO.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med komplexa former av förpackning och andra trycksaker. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

Digitalt förpackningsflöde för korta serier

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Besök hos Fiskeby: Förpackningar på returfibrer ett bra miljöval

Med alla plastlarm och skogen som alla drar i, är det då inte bra att veta att det finns tillverkare av förpackningskartong i Sverige som är gjord på 100 procent returfibrer? Fiskeby Board AB utanför Norrköping är den enda tillverkaren i Skandinavien och som dessutom kan separera fibrerna från plastbeläggningen i exempelvis mjölkförpackningar.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]