Digitalt förpackningsflöde för korta serier

Konica Minoltas etikettskrivare Accurio Label 230. Foto: Pressbild

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Lösningen knyts samman av programvaran AccurioPro Label Impose, som integrerar Accurios etikettmaskiner i alla produktionsprocesser. En flexoenhet kan också kopplas samman med utrustningen för att trycka med vitt och andra flexofärger.

Två banbredder

Etikettskrivaren Accurio Label 230 är utrustad med Eye-mark och kan skriva ut med korrekt passning på förtryckt media. Enligt Konica Minolta är det en snabb maskin, upp till 23,4 meter per minut och användarvänlig för tryckaren. Du kan växla mellan två banbredder – 250 millimeter och 330 millimeter.

 

Förädling av etiketter

Etiketterna kan förädlas och stansas i MGI JETvarnish 3D Web, som kan skriva ut både 2D- och 3D-effekter. På så sätt skapas en premium-etikett, till exempel för en vinflaska, men för att ge produkten extra värde måste den ligga i kartongförpackning. Den kan skrivas ut på en Accuriojet KM 1e med de patenterade skrivhuvudena Dot Freeze Technology. Vinkartongen kan även förädlas i en MGI JETvarnish.

Inkjetskrivare för wellpappskivor – PKG-675i Precision Packaging Series. Foto: Pressbild

Inkjet för wellpapp

Konica Minolta har tagit fram en broschyr för etikett- och förpackningsproduktion i korta serier.

Konica Minoltas etikett- och förpackningslösning inkluderar också en fraktlåda tillverkad på en Konica Minolta PKG-675i Precision Packaging Series. En inkjetmaskin med vattenbaserat bläck som skriver ut i ett pass på wellpappkvaliteter.

Konica Minolta har gett ut en broschyr som berättar mer om lösningen – och möjligheterna att få en komplett etikett- och förpackningslösning.

Text: Søren Winsløw, Översättning: Claes Nordström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med komplexa former av förpackning och andra trycksaker. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

Digitalt förpackningsflöde för korta serier

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Besök hos Fiskeby: Förpackningar på returfibrer ett bra miljöval

Med alla plastlarm och skogen som alla drar i, är det då inte bra att veta att det finns tillverkare av förpackningskartong i Sverige som är gjord på 100 procent returfibrer? Fiskeby Board AB utanför Norrköping är den enda tillverkaren i Skandinavien och som dessutom kan separera fibrerna från plastbeläggningen i exempelvis mjölkförpackningar.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]