Förstärkt verklighet i vätskekartong

Tetra Stelo Aseptic-förpackningen har tagits fram i en version med AR-teknik. Foto: Pressbild

För drygt ett år sedan presenterade Tetra Pak den nya förpackning Tetra Stelo Aseptic. Nu lanseras förpackningen ihop med en smart AR-lösning, så kallad förstärkt verklighet, till schweiziska mejerivarumärket Emmi.

Den digitala AR-lösningen som kommer med den aseptiska förpackningen i vätskekartong från Tetra Pak är framtagen till mejeriprodukten ”good day”. Augumented Reality-konceptet, informationsteknik med förstärkt verklighet, styrs med en smart telefon. Tanken är att ge ytterligare upplevelser till konsumenten med bland annat frukostrecept och två interaktiva spel som i förlängningen ska stärka varumärket Emmi och deras olika mejeriprodukter. AR- funktionerna har skapats i samarbete med studion Appetite Creative.

– Vi är superglada över den här kampanjen med Emmi och vår nya Tetra Stelo Aseptic 1000-förpackning. Vi förväntar oss att interaktiva uppkopplade upplevelser hjälper till att föra konsumenter närmare produkten och förbättra både varumärkesimage och igenkänning”, säger Susanne McKinley, marknadschef på Tetra i Centraleuropa.

Tetra Stelo Aseptic-förpackningen har en rundad silhuett och försluts med WingCap 30, en manipuleringssäker plastkork med enstegsöppning. Förpackningen finns i två volymer – 0,5 respektive 1,0 liter. Fyllningsmaskin som används till förpackningarna är Tetra Pak A3/Flex.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med komplexa former av förpackning och andra trycksaker. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

Digitalt förpackningsflöde för korta serier

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Besök hos Fiskeby: Förpackningar på returfibrer ett bra miljöval

Med alla plastlarm och skogen som alla drar i, är det då inte bra att veta att det finns tillverkare av förpackningskartong i Sverige som är gjord på 100 procent returfibrer? Fiskeby Board AB utanför Norrköping är den enda tillverkaren i Skandinavien och som dessutom kan separera fibrerna från plastbeläggningen i exempelvis mjölkförpackningar.

Publicerat av: