Storkoncern gör danskt förvärv

 

Sören Gaardboe, vd och koncernchef för OptiGroup, har expansion i sikte för affärsområdet Packaging. Foto: Pressbild

Optigroup flyttar fram sin nordiska marknadsposition inom affärsområdet förpackning genom att förvärva Vangby i Danmark.

Förvärvet av Vangby, specialiserade inom förpackningar, maskiner och service, ska stärka Optigroup ytterligare inom affärsområdet Packaging och förmågan att skapa innovativa förpackningslösningar, meddelar företaget i ett pressmeddelande.

I Sverige och Danmark

Det är det allra första förvärvet Optigroup gör på dansk mark. Vangby omsatte 83 miljoner danska kronor 2020 och har verksamheter i både Danmark och Sverige. Företaget erbjuder ett komplett maskinsortiment för förpackning och emaballering. Efter uppköpet kommer företaget att behålla sitt namn. Jakob Vangby, vd, säger att han startade verksamheten för 27 år sedan på en vind i Holme Olstrup.

– Sedan dess har företaget vuxit till att bli en stor aktör på den danska och svenska marknaden för förpackningsmaskiner och packprodukter. Att ansluta oss till OptiGroup är rätt val för oss. Företagskulturen passar oss bra och ger oss möjlighet att växa och utvecklas vidare. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta resan som en del av OptiGroup. Tillsammans kommer vi att forma ett ännu starkare erbjudande till kunderna.

Gjort flera förvärv

Uppköpet av Vangby är en fortsättning på de tidigare förvärven som europeiska distributionskoncernen gjort i förpackningssegmentet i Sverige, Finland och Nederländerna.

– Efter det senaste förvärvet av Koemans Verpakkingen i Nederländerna, är vi glada att kunna fortsätta vår expansion inom affärsområdet Packaging med ett andra förvärv på kort tid. Genom att addera Vangby, med verksamhet i Danmark och Sverige, kommer vi att ytterligare förstärka vår nordiska marknadsposition för well och emballage, särskilt inom området förpackningsmaskiner och service, Sören Gaardboe, vd och koncernchef för OptiGroup.

OptiGroup är specialiserade på leveranslösningar till B2B-kunder och hade en nettoomsättning på 949 miljoner euro under 2020 och 1 540 anställda.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med komplexa former av förpackning och andra trycksaker. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

Digitalt förpackningsflöde för korta serier

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Besök hos Fiskeby: Förpackningar på returfibrer ett bra miljöval

Med alla plastlarm och skogen som alla drar i, är det då inte bra att veta att det finns tillverkare av förpackningskartong i Sverige som är gjord på 100 procent returfibrer? Fiskeby Board AB utanför Norrköping är den enda tillverkaren i Skandinavien och som dessutom kan separera fibrerna från plastbeläggningen i exempelvis mjölkförpackningar.

Publicerat av: