Etikettproducent i Landskrona köps upp

Rikard Ahlin, vd för Ettiketto. Foto: Pressbild

Ettiketto gör sitt fjärde förvärv sedan 2020. Den senaste affären gäller en etikettproducent i Landskrona som levererar självhäftande etiketter till både konsumentvaror och industriprodukter.
– Förvärvet stärker vår produktionskapacitet samt vår marknadsposition i Sverige ytterligare, Rikard Ahlin, vd för Ettiketto.

Sedan 2020 har Ettiketto förvärvat Beneli , Märkas samt StrongPoints etikettverksamhet i Sverige och Norge. Nu genomförs ett fjärde förvärv – bolaget Jigraf i Landskrona – som har 14 anställda och arbetar med flexo-och digitaltryck.

Gör självhäftande etiketter

Jigraf omsatte 29 miljoner kronor under 2020 och levererar självhäftande etiketter till både konsumentvaror och industriprodukter.

Nicklas Margård. Foto: Pressbild

– Det är mycket glädjande att kunna välkomna Jigraf till Ettiketto,  Det är ett välskött bolag med en bred produktportfölj samt långa och goda kundrelationer. Förvärvet stärker vår produktionskapacitet samt vår marknadsposition i Sverige ytterligare. Samtidigt finns det tydliga synergier, precis som vid våra tidigare förvärv. Vi är övertygade om att vår långsiktighet och förmåga att ta hand om bolagen vi förvärvar kommer att bidra positivt till Jigrafs fortsatta utveckling, säger Rikard Ahlin, vd för Ettiketto, i ett pressuttalande.

Strategi att växa

Enligt Ettiketto är målsättningen att bli en ledande aktör i norra Europa. Till följd av de genomförda förvärven, inklusive Jigraf, har Etiketto ökat sin årliga omsättning från cirka 250 miljoner kronor i juni 2020 till cirka 800 miljoner kronor i september 2021.

– Ettiketto har vuxit kraftigt genom tilläggsförvärv och till följd av att vi är en trygg och stabil köpare. Vi är väldigt glada över möjligheten att förvärva Jigraf. Förvärvet stärker vårt erbjudande och är i linje med Ettikettos tillväxtstrategi, säger Nicklas Margård, chef för affärsområdet Industri.

Ettiketto ägs av industrigruppen Volati. Företaget verkar inom två affärsområden: Salix Group (tidigare Handel) och Industri.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med komplexa former av förpackning och andra trycksaker. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

Digitalt förpackningsflöde för korta serier

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Besök hos Fiskeby: Förpackningar på returfibrer ett bra miljöval

Med alla plastlarm och skogen som alla drar i, är det då inte bra att veta att det finns tillverkare av förpackningskartong i Sverige som är gjord på 100 procent returfibrer? Fiskeby Board AB utanför Norrköping är den enda tillverkaren i Skandinavien och som dessutom kan separera fibrerna från plastbeläggningen i exempelvis mjölkförpackningar.

Publicerat av: