Dags för kunskapsbyggande förpackningskonferens

Packbridge arrangerar Top Packaging Summit, torsdag 24 november. Foto/Montage: Packbridge

En digital konferens med rundabordssamtal och presentationer av inbjudna talare från förpackningsindustrin väntar på årets upplaga av Top Packaging Summit, 24 november.

Liksom förra årets internationella konferens blir årets Top Packaging summit digital och livesänds 24 november. Förpackningsnätverket Packbridge är arrangör och konferensen är uppdelad i tre delar – ett rundabordssamtal, föreläsningar och digitalt mingel.

Teknik, framtid och hållbarhet

Vid det runda bordet är ämnena de politiska riktlinjer som branschen kan förvänta sig i utvecklandet av framtida hållbara innovationer, den senaste forskningen inom cirkulära system för plast, vilken roll data och ny teknik spelar för att skala upp verksamheter samt hur framtidens livsmedel kommer att påverka planeten och människor.

Med i dessa samtal är Anni Loukaskorpi, hållbarhetschef hos S Group, Moderaternas Europaparlamentsledamot Arba Kokalari, riksdagsledamot, Erik Månsson, vd för Innoscentia, Liselott Lading, affärskonsult för Stratiteq och Rajni Hatti-Kaul, professor i bioteknik vid Lunds universitet. Moderator för denna del är Johan Wester, grundare och kreativ chef för Skånemotor.

Förpackning och innovation

Föreläsningarna som tar vid under förmiddagen fram till lunch kommer att fokusera på utveckling av smarta förpackningsinnovationer, hållbara val av material och lösningar, strategiska riktningar inom detaljhandel och e-handel utifrån insikter från morgondagens konsumenter.

Presentationerna kommer att fokusera på utveckling av smarta förpackningsinnovationer, strävan efter det mest hållbara valet av material och lösningar, strategiska riktningar inom detaljhandel och e-handel, med stöd av insikter från morgondagens konsumenter. Teresa Ewing, Packaging solution engineer hos Ikea är moderator.

Hållbara e-handelsförpackningar

I ett urval kommer Annica Eldh, innovations- och utvecklingschef hos H&M Group inom onlineförpackningar föreläsa om hur man designar hållbara e-handelsförpackningar. Maria Hagström Blomqvist, hållbarhetschef på Systembolaget talar under rubriken ”Att driva på en förändring: klimatsmartare förpackningar inom alkoholdrycksindustrin” och Jean-Francois Roche, Senior Vice President och President för EMEA, Graphic Packaging International ger sitt perspektiv på fiberbaserade förpackningar: Hur man bekämpar växande miljöutmaningar.

Alla talare presenteras på Packbridge hemsida där det även går att anmäla sig till konferensen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Samverkan kring hållfastlära för morgondagens förpackningar

Det började med att ett femårigt strategiskt samarbetsavtal mellan Tetra Pak och Lunds tekniska högskola (LTH) kom på plats. Nu undersöker de material på mikronivå för att få ökad kunskap om hur olika material reagerar på olika påfrestningar som stötar och temperaturskillnader. Målet – att få fram bättre livsmedelsförpackningar.

Publicerat av: 

Satsar på mätutrustning till innovationscenter

Emballator Innovation Center investerar i mätutrustning för att mäta syrebarriäregenskaper hos olika förpackningsmaterial. Att förbättra hållbarhetstiden på produkter och livsmedel och att bättre kunna hjälpa kunder i val av material är ett fokusområde, enligt innovationschefen Mats Jeppsson.

Publicerat av: 

Flexibla barriärförpackningar hamnar under lupp

Ungefär hälften av dagens konsumentplastförpackningar består av plastfilm,  men bara en tredjedel av det sorterade materialet återvinns hos Svensk Plaståtervinning och FTI. Ett nytt samarbetsprojekt är nu igång för att öka cirkulariteten. På sikt är målet att öka sorteringen i plaståtervinningen med 10 procent.

Publicerat av: 

Namnbyte för dansk branschorganisation

Den danska föreningen GA, Grafisk Arbejdsgiverforening, bytte 2015 namn till Grakom. För att spegla utvecklingen är det nu dags att förnya namnet igen. Organisationen består i dag av åtta branschgemenskaper, däribland EmballageForum och Dansk FlexoForum.

Publicerat av: