Nya modeller för digital etikettproduktion

Xeikon PX3300 är en av de nya modellerna i Panther-serien. Foto: Pressbild

Xeikon lanserar nytt i Panther-serien. I version 2.0 släpps två uv-inkjetpressar som öppnar för att skriva ut fler substrat. Tillverkaren satsar också på att ge etikettkonverterare fler digitala verktyg för att förenkla sina produktionsflöden.

I Xeikons Panther-serie är det uv inkjet-teknik som gäller. Två nya etikettpressar med namnen Xeikon PX3300 och Xeikon PX2200 blir nu tillgängliga på marknaden. Dessa är en fortsatt utveckling på Xeikon PX3000 och Xeikon PX2000, föregångare som nu ersätts av de nya modellerna.

– Vi definierar en väg till full digitalisering av tryckt produktion och tillverkning. säger Filip Weymans. Vice president marketing hos Xeikon.

En digitaliserad miljö

Han säger att lyhördhet har blivit nyckeln för alla företag och kan endast uppnås effektivt genom att digitalisera alla tryckta tillverkningsprocesser, inte bara tryckning. Grunden för en digitaliserad miljö ligger i att samla in data på ett digitalt sätt, något nu Xeikon satsat vidare på. Datavolymen, som fångas upp i realtid, ska ge den information etikettkonverterare behöver för att kunna ta faktabaserade beslut.

– En annan aspekt är gränssnittsförbindelser i produktionen mellan maskiner och operatörer, som hjälper till att överföra jobbinformation mellan de olika produktionsprocesserna eller att uppmärksamma operatörer när det verkligen behövs.

– Molnanslutningen, interface för maskin till maskin och användargränssnitt för människa till maskin i våra uv-bläckstrålepressar kommer att göra det möjligt för etikettproducenter att ta verksamhetsoptimeringen till den högsta nivån. De erbjuder stor potential att maximera OEE ( Overall Equipment Effectiveness), få ökad hållbarhet och skapa en verksamhet robust för alla framtida utmaningar.

Möjligt med fler substrat

De två nya rulle till rulle-maskinerna i Panther-serien har också fått utökade maskinfunktioner som gör det möjligt att printa etiketter på ett större urval av substrat. Det gäller olika typer av självhäftande media, transparenta filmer samt bestruket papper, vinyl, PP, PE, pet och metalliserad plast. Båda maskinerna kan också konfigureras med en femte tryckenhet för vitt bläck.

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med komplexa former av förpackning och andra trycksaker. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

Digitalt förpackningsflöde för korta serier

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Besök hos Fiskeby: Förpackningar på returfibrer ett bra miljöval

Med alla plastlarm och skogen som alla drar i, är det då inte bra att veta att det finns tillverkare av förpackningskartong i Sverige som är gjord på 100 procent returfibrer? Fiskeby Board AB utanför Norrköping är den enda tillverkaren i Skandinavien och som dessutom kan separera fibrerna från plastbeläggningen i exempelvis mjölkförpackningar.

Publicerat av: