Bestruken liner i uppgraderad version

Nylanseringen Pure Supreme kan till exempel användas för boxvinsförpackningar. Foto: Pressbild

Billerud Korsnäs bestrukna liner Pure Supreme släpps på nytt och enligt företaget kan den betraktas som en helt ny produkt optimerad för högkvalitativt offsettryck.
– Kombinationen styrka och utseende är unikt för den här produkten, säger Rolf Gustafsson hos Billerud Korsnäs.

Billerud Korsnäs uppdaterar Pure Supreme. Den bestrukna linern beskrivs ge både styrka, styvhet och stabilitet vilket öppnar för hög körbarhet i höghastighetstryck och konverteringsprocesser. Den nya linern tillverkas på kartongmaskinen KM7 som enligt företaget är världens modernaste kartongmaskin.

Enligt företaget är linern anpassad för premiumvarumärken med behov av förpackningar. Den högbestrukna yta ger linern hög tryckkvalitet och möjligheter att använda lacker och folieringar. Materialet är gjort av 100 procent nyfiber i tre lager och gör Pure Supreme starkt, tack vare dess mittenskikt av CTMP och kraftmassa, vilket minskar risken för washboarding.

Rolf Gustafsson, Senior director product management containerboard hos Billerud Korsnäs, säger i ett pressmeddelande att linerns höga styrka gör att den också passar bra för lättviktsförpackningar, så kallat lightweighting:

– Kombinationen styrka och utseende är unikt för den här produkten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med komplexa former av förpackning och andra trycksaker. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

Digitalt förpackningsflöde för korta serier

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Besök hos Fiskeby: Förpackningar på returfibrer ett bra miljöval

Med alla plastlarm och skogen som alla drar i, är det då inte bra att veta att det finns tillverkare av förpackningskartong i Sverige som är gjord på 100 procent returfibrer? Fiskeby Board AB utanför Norrköping är den enda tillverkaren i Skandinavien och som dessutom kan separera fibrerna från plastbeläggningen i exempelvis mjölkförpackningar.

Publicerat av: