”Iögonfallande” förpackningar får nytt utseende

De ikoniska ögonen tar ännu mer plats i Fazers förnyade förpackningsdesign. Foto: Pressbild

De karakteristiska ögonen blir kvar i kakao-klassikern Fazer Ögons förnyade förpackningsdesign.

Kakaoprodukten har sålts i Sverige sedan 1899, men det var strax efter sekelskiftet som Ögon Cacao fick sitt namn och sin symbol – ett par ögon. 1956 förnyade Olle Eksell de ikoniska ögonen som används än idag. Utseendet har varierat på förpackningarna sedan 1950-talet, och nu är det dags för en förändring igen med ny design på förpackningarna som rullar ut i i butikerna.

– Vi förnyar förpackningarnas utseende och efter att ha utvärderat och konsumenttestat olika designspår känns det väldigt kul att nu äntligen få se Ögon-produkternas nya uttryck i butik. Vi hoppas att alla bakentusiaster blir lika förtjusta i designen som vi är och får inspiration i bakhyllan, säger Pernilla Jansson, Brand Manager.

Logotypen med ögonen blir alltså kvar både på alla förpackningar i portföljen innehållande kakao och chokladprodukter. Enligt Fazer får dock förpackningarna ett mer enhetligt och stilrent utseende där de olika produkternas användningsområden förtydligas med inspirerande bilder. Bilderna är tagna av välrenommerade fotografen Lennart Weibull.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med komplexa former av förpackning och andra trycksaker. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

Digitalt förpackningsflöde för korta serier

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Besök hos Fiskeby: Förpackningar på returfibrer ett bra miljöval

Med alla plastlarm och skogen som alla drar i, är det då inte bra att veta att det finns tillverkare av förpackningskartong i Sverige som är gjord på 100 procent returfibrer? Fiskeby Board AB utanför Norrköping är den enda tillverkaren i Skandinavien och som dessutom kan separera fibrerna från plastbeläggningen i exempelvis mjölkförpackningar.

Publicerat av: