Grafiska Företagen byter vd

Eva Glückman har en bakgrund som jurist. Foto: Pressbild/Erik Thor

Eva Glückman har utsetts till ny vd för Grafiska Företagen. Hon efterträder Ravindra Parasnis som går i pension efter sex år som förbundets vd.

– Jag är mycket stolt över mitt kommande uppdrag som vd. Grafiska Företagen finns tillhands för sina cirka 400 medlemmar. Branschen och beteenden förändras och inom ramen för förbundets roll vill jag vara med och driva frågor som underlättar för medlemsföretagen att bedriva sin affärsverksamhet, säger Eva Glückman i ett pressuttalande.

Tidigare förhandlingschef

Eva Glückman är utbildad jurist och har en bakgrund som chefsjurist för Transportföretagen och som förhandlare för dåvarande KFS. Hon började på Grafiska Företagen i januari 2014 och har för närvarande tjänsten som förhandlingschef. Rollen som vd tar hon över från och med den 1 januari 2022.

Etablerat nätverk

Thorbjörn Sagerström, ordförande för Grafiska Företagen, säger att man är mycket nöjd med rekryteringen av Eva Glückman som förbundets nya vd.

– Arbetsgivarfrågorna är och förblir det tyngsta benet i verksamheten och här besitter Eva stor erfarenhet och kompetens. Hon har dessutom utmärkta förutsättningar att tillsammans med Grafiska Företagens medarbetare fortsätta stötta medlemsföretagen i bland annat hållbarhets- och kompetensförsörjningsfrågor, säger Thorbjörn Sagerström och avslutar:

– Att vi gjort en internrekrytering gör att vi får en kontinuitet samtidigt som vi drar nytta av Evas redan etablerade nätverk bland medlemsföretag, motparter och inom Svenskt Näringsliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med komplexa former av förpackning och andra trycksaker. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

Digitalt förpackningsflöde för korta serier

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Besök hos Fiskeby: Förpackningar på returfibrer ett bra miljöval

Med alla plastlarm och skogen som alla drar i, är det då inte bra att veta att det finns tillverkare av förpackningskartong i Sverige som är gjord på 100 procent returfibrer? Fiskeby Board AB utanför Norrköping är den enda tillverkaren i Skandinavien och som dessutom kan separera fibrerna från plastbeläggningen i exempelvis mjölkförpackningar.

Publicerat av: