Packmaskin riktad till e-handelsföretag

Sealed Air lanserar en ny packmaskin. Den är designad för att producera skyddande pappersmaterial i små till medelstora volymer.

Packmaskinen FasFil Jr. Foto. Pressbild

Packmaskinen FasFil Jr är liten i storlek men stor i sin prestanda och vad den kan göra, enligt tillverkaren Sealed air. Maskinen är framtagen som ett ”plug and play”-system för snabb installation och enkel användning vid en packstation ihop med Fanfold-papper.

Stående eller på bänk

Packmaskinen styrs med några knapptryck och skapar skyddande pappersmaterial. FasFil Jr kan stå fristående på golvet eller monteras på en arbetsbänk. Användaren behöver inga verktyg för att hantera maskinen eller om papperet råkar fastna. Sensorer bidrar även till att förbättra systemets tillförlitlighet och drifttid, enligt tillverkaren.

Manuellt eller anpassat

FasFil Jr konverterar 380 millimeter fanfold-papper i vikter på 50 gram eller 57 gram per kvadratmeter. Den har flera driftlägen som inkluderar skärning och kvarhållning av fanfold-papperet med antingen manuella eller anpassade utmatningar.

”Stigande efterfrågan på e-handel”

Produkten är framtagen av Sealed Air för att företag snabbt ska kunna klara en ökad orderingång.

– Stigande efterfrågan på e-handel kan snabbt överträffa förpackningsmöjligheter och skapa flaskhalsar som fördröjer leverans av kundorder och påverkar den totala produktiviteten negativt. Detta kan vara särskilt utmanande för mindre företag, som inte alltid har tid och resurser, utrymme i sina lokaler eller kapital för att uppgradera förpackningssystem, säger Sealed Airs Eric Van Der Kallen, plattform manager för EMEA-regionen för företagets affärsegment inom skyddande förpackningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med komplexa former av förpackning och andra trycksaker. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

Digitalt förpackningsflöde för korta serier

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Besök hos Fiskeby: Förpackningar på returfibrer ett bra miljöval

Med alla plastlarm och skogen som alla drar i, är det då inte bra att veta att det finns tillverkare av förpackningskartong i Sverige som är gjord på 100 procent returfibrer? Fiskeby Board AB utanför Norrköping är den enda tillverkaren i Skandinavien och som dessutom kan separera fibrerna från plastbeläggningen i exempelvis mjölkförpackningar.

Publicerat av: