De blev vinnare i flexotävling

Tretton företag kammade hem priser i flexotävlingen. Foto: Pressbild

Miraclon har presenterat tretton vinnare i 2021 Global flexo innovation awards. Branschtrender som konvertering av tryckprocesser till flexo, ett effektivt arbetsflöde i produktionen, hållbarhet och kreativitet i den grafiska designen var under lupp när juryn gjorde sin bedömning av över 200 tävlande företag. 

Tryckeriföretag som driver på transformation av flexoindustrin med hjälp av Kodaks tryckplåtsteknik KODAK FLEXCEL NX Technology har prisats i årets upplaga av 2021 Global flexo innovation awards. En tävling som arrangeras av företaget Miraclon. Över 200 bidrag från 24 länder bedömdes av en oberoende panel med åtta experter inom flexoindustrin. Juryn samlades både fysiskt och digitalt för att till sist utse tretton vinnare.

Först att få platina-utmärkelse

Företagen synades av juryn i fyra kategorikriterier: effektiviteten i produktionsflöden, konvertering från andra tryckprocesser till flexo, graden av kreativitet i den grafiska designen och nivån på hållbara affärsmetoder i projektet. Sju företag nådde upp till kriterierna i två kategorier och belönades med en silvermedalj. De som blidkade juryn i tre kategorier fick motta en guldmedalj – totalt fem vinnare. Det finns också ett platinapris som går till ett företag som bockar av alla fyra kategorier – de allra finaste utmärkelsen för bästa tryckproduktionen. I år blev Uruguay-företaget Lorytex den första vinnaren någonsin att ta emot priset.

– Var och en av vinnarna, liksom företagen som fick särskilda omnämnanden, visade ett otroligt engagemang för flexotyckets framsteg och gav goda exempel på vad som kan uppnås när man fullt ut använder de verktyg och teknik som står till deras förfogande. Det bör motivera resten av industrin att göra detsamma. säger Grant Blewett, försäljningschef hos Miraclon som säljer Kodaks flexolösningar.

Fyra fick extra pris

Fyra stycken av de tretton vinnarna fick en extra utmärkelse, Highest Honor, av juryn. Erkännandet gick till de som domarna anser har visat störst inverkan på att utveckla flexotrycksprocessen. Av de tretton bästa företagen som presenterats på tävlingens sajt är sju vinnare baserade i Latinamerika, tre i Europa, två i Nordamerika och ett i Asien och Stillahavsområdet.

– Vi är glada över att se företag från hela världen uppfinna och vara kreativa när det gäller att utveckla sina företag samt driva flexotrycksindustrins transformation framåt, fortsätter Grant.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med komplexa former av förpackning och andra trycksaker. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

Digitalt förpackningsflöde för korta serier

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Besök hos Fiskeby: Förpackningar på returfibrer ett bra miljöval

Med alla plastlarm och skogen som alla drar i, är det då inte bra att veta att det finns tillverkare av förpackningskartong i Sverige som är gjord på 100 procent returfibrer? Fiskeby Board AB utanför Norrköping är den enda tillverkaren i Skandinavien och som dessutom kan separera fibrerna från plastbeläggningen i exempelvis mjölkförpackningar.

Publicerat av: