Skanem köps upp av amerikansk etikettjätte

Skanem Groups skandinaviska enheter i Sverige, Danmark och Norge köps upp av den amerikanska etikettjätten Multi-Color Corporation (MCC). 

Ole Rugland, styrelseordförande i Skanem Group. Foto: Pressbild

I förvärvet, utöver Skanem-koncernens verksamheter i de tre skandinaviska länderna, ingår även anläggningarna i Polen, Thailand och Storbritannien. Köparen, Multi-Color Corporation (MCC) är ett av världens största etikettföretag och affären väntas vara klar under sista kvartalet 2021. Det framgår i ett pressmeddelande.

– Skanem Europe ger MCC bredare tillgång till hem och personlig vård, regional mat och dryck och andra specialmarknader, samt ett erfaret team som kan bygga vidare på befintliga och nya tillväxtmöjligheter, säger Nigel Vinecombe, vd för det amerikanska företaget.

Tillväxt i sikte

Enligt Ole Rugland, styrelseordförande i Skanem Group, kommer uppköpet innebära tillväxtmöjligheter:

– Under de senaste 20 åren har vi byggt upp en lönsam och konkurrenskraftig etikettverksamhet i Europa, Indien, Afrika och Sydostasien. Vi har nu genom att gå med i en global aktör som MCC nått ett stadium där vår verksamhet i Europa och Sydostasien, kommer att ge möjlighet till ytterligare tillväxt. I dessa regioner är MCC och Skanem mycket kompletterande och vi tror att detta kommer att skapa nya möjligheter för de anställda och tillföra mervärde för våra kunder.

Etiketter till flera branscher

Skanem är en global leverantör av självhäftande etiketter till flera branscher, bland annat till livsmedels- och fordonsindustrin. Företaget grundades 1905 och har sitt huvudsäte i norska Stavanger.

”Fortsätta investera”

MCC:s uppköp av Skanem, vars finansiella villkor inte offentliggjorts, omfattar inte Skanems etikettverksamheter i Indien och Kenya:

– Skanem Group kommer att fortsätta investera i Indien och Afrika där vi ser spännande möjligheter för ytterligare tillväxt och expansion, säger Ole Rugland.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med komplexa former av förpackning och andra trycksaker. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

Digitalt förpackningsflöde för korta serier

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Besök hos Fiskeby: Förpackningar på returfibrer ett bra miljöval

Med alla plastlarm och skogen som alla drar i, är det då inte bra att veta att det finns tillverkare av förpackningskartong i Sverige som är gjord på 100 procent returfibrer? Fiskeby Board AB utanför Norrköping är den enda tillverkaren i Skandinavien och som dessutom kan separera fibrerna från plastbeläggningen i exempelvis mjölkförpackningar.

Publicerat av: