Trendspaning hos bioplastförening

Gunilla Laakso, Walki, Per Berglund, Holmen Iggesund och Gottfried Krapfenbauer, Agrana Staerke. Foto: Pressbild

Nordisk Bioplastförening (NBF) bjuder in till ett webbinarium om produktutveckling, trender och tillgången på bioplast. Leveransproblemen är stora för många branscher i pandemin och plaster och polymermaterial är inget undantag.

Ett NBF-webbinarium hålls 30 september och det blir ett entimmesprogram med tre talare inom olika expertområden.

Det blir trendspaning under rubriken Trends in bioplastics supply med Gunilla Laakso. Hon är category manager inom global sourcing hos finska Walki. Deltagarna kommer också att få en lägesbild kring olika typer av bioplaster, exempelvis helt eller delvis biobaserad plast, komposterbar och nedbrytbar plast med flera.

Från österrikiska Agrana Staerke kommer Gottfried Krapfenbauer, försäljningschef inom affärsområdet Technical Specialties, berätta varför stärkelse kan vara ett utmärkt råmaterial för tillverkning av bioplaster.

Holmen Iggesund har utvecklat den bioplastbaserade barriären Bio E. Per Berglund, produktchef för affärsdelen Value added products kommer att berätta hur produkten bidrar till framställningen av helt fossilfri barriärkartong för att bli förpackningar och andra produkter.

Föredragen hålls 30 september med start klockan 14.00. Anmälan kan göras gratis på bioplastföreningens hemsida.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Dryckesjätte satsar på ny sekundärförpackning

Spendrups installerar en ny förpackningslinje för burkar i höst. Burklinjen ska tas i drift på bryggeriet i Grängesberg beräknas vara klar andra kvartalet nästa år. Investeringen uppgår till mer än 200 miljoner kronor. Det satsas också på en förpackningslösning för burkar i flerpack – så kallad Keel Clip – som ersätter plastmaterial med papper.

Publicerat av: 

Rapport: Logistikbranschens utveckling driver på robotautomatiseringen

I pandemins spår har långsiktiga branschtrender som brist på arbetskraft, tillväxt inom flerkanalsdistribution och e-handel accelererat. Trots den ökade efterfrågan uppger nio av tio logistik- och transportföretag deras verksamheter har påverkats negativt av pandemin. Det driver fram investeringar i robotar och automation, enligt en ny rapport från ABB.

Publicerat av: 

Direktutskrifter med inkjet på glasflaskor

Att tillverka glasprodukter med reliefdekorationer kräver vanligtvis en form med det specifika reliefmönstret. För att lösa detta problem har Marabu och Koenig & Bauer samarbetat om en inkjet-baserad lösning som erbjuder tillverkare av glasprodukter ett alternativ till traditionella tekniker.

Publicerat av: