Sealed Air förenklar återvinningen av bubbelpåsar

Sealed Air har tagit fram bubbelpåsarna SEALED AIR Mail Lite som ska vara enklare att återvinna. Foto: Pressbild

Sealed Air lanserar en rad skyddande bubbelpåsar för e-handel och postgången som ska vara enklare att återvinna genom att den inre bubbelförpackningen kan lossas från den yttre pappersförpackningen. Företaget hävdar också att förpackningarna består av mer återvunnet innehåll än någon annan liknande produkt på marknaden.

Enligt Sealed Air är deras nya produktportfölj, SEALED AIR Mail Lite, ett led i deras uppsatta mål att göra alla sina produkter 100 procent återvinningsbara till 2025.

– Vi är oerhört stolta över att sätta riktmärket för miljöansvariga bubbelpåsar som är utformade för återvinning, säger Mirella Andriano, portföljförvaltare på Sealed Air i ett pressmeddelande.

Material kan separeras

De skyddande förpackningarna, totalt elva stycken i olika storlekar, består av en yttre pappersförpackning och en inre bubbelförpackning. Enligt företaget kan dessa två nu separeras genom att den inre bubbelförpackningen enkelt lossas från den yttre pappersförpackningen som består av ett FSC-certifierat icke-belagt kraftpapper. Båda komponenterna kan sedan återvinnas var för sig eller återanvändas.

– Med e-handeln på uppgång väljer människor i allt högre grad att använda bubbelpåsar framför större förpackningsalternativ som wellpapplådor – vilket sparar tid, energi, utrymme och i vissa fall cirka 35 procent i fraktkostnad.

60 procent återvunnet

Bubbelfilmen som används, SEALED AIR AirCap, har också vidareutvecklats. Den innehåller nu minst 60 procent återvunnet material. Enligt företaget har det blivit möjligt tack vare deras unika samextruderande luftretentionsskikt som även gör bubbelpåsarna starkare och ger mer skydd under transport än annat icke skyddande bubbelmaterial.

Fastsatt i kanterna

AirCap-bubbelfilmen är nu endast fastsatt på ytterpappershylsans överkant, sidor och underkant. Traditionellt sett används en lamineringsmetod som binder ihop komponenterna och hindrar påsarna från att kunna separeras för återvinning.

– Våra nya Mail Lite-mailers leder redan vägen i prestanda och skyddar varor från skador under transport för många e-handels- och tillämpningsapplikationer, då de har konstruerats för att minska avfallet i varje steg utan att kompromissa med kvalitet eller prestanda, säger Mirella Andriano.

Förpackningsföretaget Sealed Air med 16 500 anställda verkar i 115 länder och omsatte 4,9 miljarder dollar under 2020. Förpackningssortimentet inkluderar bland annat matförpackningar, e-handelsförpackningar och andra skyddsförpackningar.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Dryckesjätte satsar på ny sekundärförpackning

Spendrups installerar en ny förpackningslinje för burkar i höst. Burklinjen ska tas i drift på bryggeriet i Grängesberg beräknas vara klar andra kvartalet nästa år. Investeringen uppgår till mer än 200 miljoner kronor. Det satsas också på en förpackningslösning för burkar i flerpack – så kallad Keel Clip – som ersätter plastmaterial med papper.

Publicerat av: 

Rapport: Logistikbranschens utveckling driver på robotautomatiseringen

I pandemins spår har långsiktiga branschtrender som brist på arbetskraft, tillväxt inom flerkanalsdistribution och e-handel accelererat. Trots den ökade efterfrågan uppger nio av tio logistik- och transportföretag deras verksamheter har påverkats negativt av pandemin. Det driver fram investeringar i robotar och automation, enligt en ny rapport från ABB.

Publicerat av: 

Direktutskrifter med inkjet på glasflaskor

Att tillverka glasprodukter med reliefdekorationer kräver vanligtvis en form med det specifika reliefmönstret. För att lösa detta problem har Marabu och Koenig & Bauer samarbetat om en inkjet-baserad lösning som erbjuder tillverkare av glasprodukter ett alternativ till traditionella tekniker.

Publicerat av: