Ihopslagning ska bli Sveriges största wellarkfabrik

Smurfit Kappa genomför strukturella förändringar för att öka lönsamheten. Foto: Pressbild

Smurfit Kappas enhet i Landsbro kämpar med lönsamheten. Nu meddelar företaget att de slår ihop verksamheten med två andra enheter i Eslöv för att bilda ”Sveriges största arkfabrik”.

Enligt Smurfit Kappa kommer arbetet med sammanslagningen ske successivt under hösten för att inte påverka leveransen till kunderna. Planen är att hela flytten av enheten i Landsbro till Eslöv och sammanförandet med de två enheterna där beräknas vara klart vid årsskiftet 2021/2022. Förändringen görs för att skapa en stor enhet med betydligt högre kapacitet och konkurrenskraft.

Smurfit Kappas skriver på sin sajt att erbjudande kommer att stärka deras erbjudande vad gäller service, tillgänglighet och flexibilitet. All personal i Landsbro kommer att erbjudas möjligheten att följa med till den nya verksamheten i Eslöv, uppger företaget.

– Då bedömningen är att det inte går att ytterligare väsentligt förbättra produktiviteten ser ledningen att bolaget behöver göra strukturella förändringar som kan göra affären lönsam, säger Martin Engholm, general manager och ansvarig för enheten i Landsbro, i ett uttalande.

Den nya enhetens namn kommer att bli Welltillverkaren.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Rapport: Logistikbranschens utveckling driver på robotautomatiseringen

I pandemins spår har långsiktiga branschtrender som brist på arbetskraft, tillväxt inom flerkanalsdistribution och e-handel accelererat. Trots den ökade efterfrågan uppger nio av tio logistik- och transportföretag deras verksamheter har påverkats negativt av pandemin. Det driver fram investeringar i robotar och automation, enligt en ny rapport från ABB.

Publicerat av: 

Direktutskrifter med inkjet på glasflaskor

Att tillverka glasprodukter med reliefdekorationer kräver vanligtvis en form med det specifika reliefmönstret. För att lösa detta problem har Marabu och Koenig & Bauer samarbetat om en inkjet-baserad lösning som erbjuder tillverkare av glasprodukter ett alternativ till traditionella tekniker.

Publicerat av: 

Livsmedelsföretag satsar på fossilfritt i plastskålar

Orkla Sverige väljer att skifta till biobaserad plast i enportionsförpackningarna för tre av sina varumärken.
– Vår vardagskonsumtion har stor påverkan på vår förmåga att uppnå klimatmålen och sju av tio svenskar uppger att de vill köpa hållbara produkter, säger utvecklingschef Elna Hallgard hos Orkla Foods Sverige.

Publicerat av: