Ihopslagning ska bli Sveriges största wellarkfabrik

Smurfit Kappa genomför strukturella förändringar för att öka lönsamheten. Foto: Pressbild

Smurfit Kappas enhet i Landsbro kämpar med lönsamheten. Nu meddelar företaget att de slår ihop verksamheten med två andra enheter i Eslöv för att bilda ”Sveriges största arkfabrik”.

Enligt Smurfit Kappa kommer arbetet med sammanslagningen ske successivt under hösten för att inte påverka leveransen till kunderna. Planen är att hela flytten av enheten i Landsbro till Eslöv och sammanförandet med de två enheterna där beräknas vara klart vid årsskiftet 2021/2022. Förändringen görs för att skapa en stor enhet med betydligt högre kapacitet och konkurrenskraft.

Smurfit Kappas skriver på sin sajt att erbjudande kommer att stärka deras erbjudande vad gäller service, tillgänglighet och flexibilitet. All personal i Landsbro kommer att erbjudas möjligheten att följa med till den nya verksamheten i Eslöv, uppger företaget.

– Då bedömningen är att det inte går att ytterligare väsentligt förbättra produktiviteten ser ledningen att bolaget behöver göra strukturella förändringar som kan göra affären lönsam, säger Martin Engholm, general manager och ansvarig för enheten i Landsbro, i ett uttalande.

Den nya enhetens namn kommer att bli Welltillverkaren.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Sealed Air förenklar återvinningen av bubbelpåsar

Sealed Air lanserar en rad skyddande bubbelpåsar för e-handel och postgången som ska vara enklare att återvinna genom att den inre bubbelförpackningen kan lossas från den yttre pappersförpackningen. Företaget hävdar också att förpackningarna består av mer återvunnet innehåll än någon annan liknande produkt på marknaden.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]