Svenskt återvinningsbolag köps upp

 

Trioworld köper bolag som återvinner jordbruksplast. Foto: Pressbild

Trioworld fortsätter förvärvsresan. Nu med Reviva plastics, ett svenskt återvinningsbolag för jordbruksplast. Syftet är att ta ytterligare ett steg inom cirkulär plastanvändning.

Köpet av det svenska återvinningsbolaget Reviva Plastics blev klart 9 juli. Företaget återvinner plast från jordbruket till användning i nya plastprodukter.

”Lyckats med det många går bet på”

Koncernchefen för Trioworld Group, Andreas Malmberg, kommenterar affären på företagets sajt och är glad att kunna välkomna Reviva med personal in i företagskoncernen:

Andreas Malmberg, koncernchef för Trioworld Group.

– Under ledning av en grupp framsynta företagsinvesterare och ett dedikerat team har Reviva lyckats göra det många har gått bet på – att återvinna hårt smutsad jordbruksplast för användning i nya plastprodukter.

Plaståtervinning viktig fråga

Reviva–säljarna är Malmbäcks Invest AB, Entreprenörinvest Sverige, Lantbrukarnas Ekonomi samt El-Fynd Holding i Sverige.

– Det är en mycket spännande framtid vi går till mötes med Reviva i gruppen, och vi är övertygade om att vi kommer skapa stort värde för våra kunder och jordbruket, där cirkulär plastanvändning för varje år blir en viktigare fråga.

Ägare till 100 procent

Trioworld-koncernen äger efter transaktionen 100 procent av aktierna i Reviva Plastics. Nyligen rapporterade vi att Trioworld Group även har tecknat avtal om att förvärva det nederländska företaget Flexoplast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Sealed Air förenklar återvinningen av bubbelpåsar

Sealed Air lanserar en rad skyddande bubbelpåsar för e-handel och postgången som ska vara enklare att återvinna genom att den inre bubbelförpackningen kan lossas från den yttre pappersförpackningen. Företaget hävdar också att förpackningarna består av mer återvunnet innehåll än någon annan liknande produkt på marknaden.

Publicerat av: