Expansion för att öka plaståtervinningen

Svensk Plaståtervinning gör strategiskt förvärv i Motala. Foto: Peter Holgersson AB

Svensk Plaståtervinning bygger för framtiden och går från hyresgäst till att förvärva fastigheten Motala Företagspark som rymmer totalt 85 000 kvadratmeter.

Svensk Plaståtervinning har sedan tidigare varit hyresgäst i fastigheten i Motala. Nu förvärvas hela verksamheten av Boröpannan. och bolaget kommer nu att bre ut sig på den 85 000 kvadratmeter stora fastigheten Motala Företagspark. Enligt materialbolaget bäddar förvärvet för fortsatta expansionsplaner.

Mattias Philipsson, vd på svensk Plaståtervinning. Foto: Peter Holgersson AB

— Det här är ett viktigt förvärv som ger oss möjlighet att expandera vår verksamhet och skapa förutsättningar för kraftigt ökad plaståtervinning i Sverige. Det är också en speciell plats med ett fint svenskt industriarv som vi nu får nöjet att ta in i framtiden, berättar Mattias Philipsson, vd på svensk Plaståtervinning.

Motala Företagspark blir ett helägt dotterbolag till Svensk Plaståtervinning. Riksbyggen kommer att ansvara för driften av fastigheten.

Svensk Plaståtervinning erbjuder ett rikstäckande system för insamling och återvinning av plastförpackningar i Sverige för verksamheter med producentansvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Rapport: Logistikbranschens utveckling driver på robotautomatiseringen

I pandemins spår har långsiktiga branschtrender som brist på arbetskraft, tillväxt inom flerkanalsdistribution och e-handel accelererat. Trots den ökade efterfrågan uppger nio av tio logistik- och transportföretag deras verksamheter har påverkats negativt av pandemin. Det driver fram investeringar i robotar och automation, enligt en ny rapport från ABB.

Publicerat av: 

Direktutskrifter med inkjet på glasflaskor

Att tillverka glasprodukter med reliefdekorationer kräver vanligtvis en form med det specifika reliefmönstret. För att lösa detta problem har Marabu och Koenig & Bauer samarbetat om en inkjet-baserad lösning som erbjuder tillverkare av glasprodukter ett alternativ till traditionella tekniker.

Publicerat av: 

Livsmedelsföretag satsar på fossilfritt i plastskålar

Orkla Sverige väljer att skifta till biobaserad plast i enportionsförpackningarna för tre av sina varumärken.
– Vår vardagskonsumtion har stor påverkan på vår förmåga att uppnå klimatmålen och sju av tio svenskar uppger att de vill köpa hållbara produkter, säger utvecklingschef Elna Hallgard hos Orkla Foods Sverige.

Publicerat av: