Han ska ansvara för växande patentportfölj

Peter Ekwall är ny ansvarig för Pulpacs patentportfölj. Foto: Pressbild

Pulpac med sin torrformade tillverkningsteknik för fiberbaserade förpackningar och engångsprodukter anställer Peter Ekwall som chef för hela företagets patentportfölj.

Företaget Pulpac med huvudsäte i Göteborg uppger att de i dagsläget har en patentportfölj kring sin torrformade fiberteknik som omfattar 18 patentfamiljer med över 300 patentkrav och ansökningar i 58 länder. 41 nationella patent har hittills beviljat hittills har beviljats.

Leda strategiskt arbete

Peter Ekvall ska framåt driva det strategiska arbetet med att utveckla patentportföljen och sprida PulPacs teknik ”till världens förpackningsföretag”. Han kommer närmast från patentbyrån Ström & Gulliksson och har sammantaget arbetat som patentkonsult och chef för patentbyråverksamhet i mer än 20 år.

— Jag är så glad över att ha fått möjligheten att komma till PulPac som IP-manager. Det är ett väldigt spännande bolag som jag följt under många år. Bolagets överordnade syfte med att ersätta all engångsplast på jorden är intressant, utmanande och välgörande,säger Peter Ekvall i ett pressutskick.

Grundare byter tjänst

Ove Larsson som tidigare innehaft rollen som IP Chef, och även är PulPacs grundare och uppfinnare, kommer framöver att fokusera på innovation och teknikutveckling inom bolaget, meddelar företaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Sealed Air förenklar återvinningen av bubbelpåsar

Sealed Air lanserar en rad skyddande bubbelpåsar för e-handel och postgången som ska vara enklare att återvinna genom att den inre bubbelförpackningen kan lossas från den yttre pappersförpackningen. Företaget hävdar också att förpackningarna består av mer återvunnet innehåll än någon annan liknande produkt på marknaden.

Publicerat av: