Etikettlim får grönt ljus i nordiska länder

Avery Dennison satsar mot den Skandinaviska marknaden. Foto: Pressbild

Enligt Avery Dennison finns det ett ökande behov av etiketter som lätt kan tvättas bort på pet-flaskor som sedan återvinns till nya. Med sikte inställt på Skandinavien lanserar tillverkaren en etikett med nytt adhesiv som godkänts av både Returpack i Sverige och Infinitum i Norge.

Efterfrågan på etiketter som möjliggör pet-återvinning ökar, och nya regler prioriterar denna typ av förpackningar framför glas, enligt materialtillverkaren Avery Dennison. Märkningstekniken för pet-flaskor måste dock följa riktlinjer som fastställts av pantsystemsföretagen Returpack i Sverige och Infinitum i Norge.

Tvättas bort i kaustikbad

Avery Dennisons adhesiv, WB0030, har nu godkänts för användning i återvinningsprocessen av pet-flaskor i de båda nordiska länderna. Limmet tvättas bort i ett kaustikbad med temperaturen 65 grader. Inga limrester lämnas kvar på flaskorna, uppger företaget, och eventuellt lim som finns kvar på etiketten återaktiveras inte vid lägre temperaturer.

Är som PP-etiketter

I övrigt fungerar själva etiketten som konventionella PP -etiketter med bra motståndskraft i kontakt med vatten. Enligt tillverkaren ger den också utmärkt utskriftsprestanda tack vare etikettens frontmaterial och bestrykning, TC7007.

Etikettnyheten är anpassad för konverterare som samarbetar med varumärkesägare som levererar PET -flaskor för alkoholhaltiga drycker, juice, läsk och vatten med mera.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Sealed Air förenklar återvinningen av bubbelpåsar

Sealed Air lanserar en rad skyddande bubbelpåsar för e-handel och postgången som ska vara enklare att återvinna genom att den inre bubbelförpackningen kan lossas från den yttre pappersförpackningen. Företaget hävdar också att förpackningarna består av mer återvunnet innehåll än någon annan liknande produkt på marknaden.

Publicerat av: