Studie: Ljus framtida tillväxt för programvaror till robotar

Kraftig tillväxt ses i programvaror för robotar, enligt en ny studie. Foto: Realtime Robotics

Amerikanska Allied Market Research har släppt en ny studie om robotmarknadens framtida tillväxt. Det mest slående med rapporten är att det föreskrivs att programvarumarknaden för robotar kommer att växa globalt från cirka 4,3 miljarder dollar 2020 till cirka 47 miljarder dollar år 2030.

Statistiskt beräknas den globala marknaden växa med mer än 27 procent varje år, enligt studien framtagen av Allied Market Research. Tillväxten följer inte Moores lag fullt ut, men nästan, och om eller att förutsägelserna stämmer, så är indikationen att robotmarknaden följer PC -marknaden i ett skifte från att vara drivet av hårdvara till att istället vara drivet av programvara.

Den största mjukvarutillväxten förväntas fortfarande vara inom konventionella industrirobotar, eftersom covid -19 driver företag att robotisera så mycket som möjligt och eftersom tillväxten av AI- och IoT -lösningar gör investeringar i industrirobotar – stora som små – möjliga . Men samtidigt förväntas en mycket starkare tillväxt i servicerobotar och mobila robotar (från en mycket lägre utgångspunkt), eftersom det förutspås en enorm tillväxt i automatiseringen av intern transport – även kallad IntraLogistics.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Rapport: Logistikbranschens utveckling driver på robotautomatiseringen

I pandemins spår har långsiktiga branschtrender som brist på arbetskraft, tillväxt inom flerkanalsdistribution och e-handel accelererat. Trots den ökade efterfrågan uppger nio av tio logistik- och transportföretag deras verksamheter har påverkats negativt av pandemin. Det driver fram investeringar i robotar och automation, enligt en ny rapport från ABB.

Publicerat av: 

Direktutskrifter med inkjet på glasflaskor

Att tillverka glasprodukter med reliefdekorationer kräver vanligtvis en form med det specifika reliefmönstret. För att lösa detta problem har Marabu och Koenig & Bauer samarbetat om en inkjet-baserad lösning som erbjuder tillverkare av glasprodukter ett alternativ till traditionella tekniker.

Publicerat av: 

Livsmedelsföretag satsar på fossilfritt i plastskålar

Orkla Sverige väljer att skifta till biobaserad plast i enportionsförpackningarna för tre av sina varumärken.
– Vår vardagskonsumtion har stor påverkan på vår förmåga att uppnå klimatmålen och sju av tio svenskar uppger att de vill köpa hållbara produkter, säger utvecklingschef Elna Hallgard hos Orkla Foods Sverige.

Publicerat av: