Studie: Ljus framtida tillväxt för programvaror till robotar

Kraftig tillväxt ses i programvaror för robotar, enligt en ny studie. Foto: Realtime Robotics

Amerikanska Allied Market Research har släppt en ny studie om robotmarknadens framtida tillväxt. Det mest slående med rapporten är att det föreskrivs att programvarumarknaden för robotar kommer att växa globalt från cirka 4,3 miljarder dollar 2020 till cirka 47 miljarder dollar år 2030.

Statistiskt beräknas den globala marknaden växa med mer än 27 procent varje år, enligt studien framtagen av Allied Market Research. Tillväxten följer inte Moores lag fullt ut, men nästan, och om eller att förutsägelserna stämmer, så är indikationen att robotmarknaden följer PC -marknaden i ett skifte från att vara drivet av hårdvara till att istället vara drivet av programvara.

Den största mjukvarutillväxten förväntas fortfarande vara inom konventionella industrirobotar, eftersom covid -19 driver företag att robotisera så mycket som möjligt och eftersom tillväxten av AI- och IoT -lösningar gör investeringar i industrirobotar – stora som små – möjliga . Men samtidigt förväntas en mycket starkare tillväxt i servicerobotar och mobila robotar (från en mycket lägre utgångspunkt), eftersom det förutspås en enorm tillväxt i automatiseringen av intern transport – även kallad IntraLogistics.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Sealed Air förenklar återvinningen av bubbelpåsar

Sealed Air lanserar en rad skyddande bubbelpåsar för e-handel och postgången som ska vara enklare att återvinna genom att den inre bubbelförpackningen kan lossas från den yttre pappersförpackningen. Företaget hävdar också att förpackningarna består av mer återvunnet innehåll än någon annan liknande produkt på marknaden.

Publicerat av: