Färgtillverkare flaggar för fortsatt ökade råvarukostnader

Flint Group ser fortsatta kostnadsökningar på tryckfärg. Foto: Arkivbild/Pressbild

Flint Groups affärsenhet CPS, global leverantör av tryckfärger till tryckindustrin, varnar för fortsatta kostnadsökningar och minskad tillgång på råvaror till produktionen av tryckfärger.

Enligt färgtillverkaren har de tillsammans med många andra leverantörer under en längre tid stått inför kostnadsökningar.

”Ett utmanande år”

Tony Lord, president för Flint Groups affärsenhet CPS Inks:

– 2021 har varit ett utmanande år för tillverkare i hela leveranskedjan inom civil-och förpackningstrycket, med ökade råvarukostnader som påverkas av både material- och transporttillgänglighet. Den kraftiga ökningen av tryckfärgstillverkningens råvarukostnader har redan haft en dramatisk inverkan på vår industri och det verkar inte finnas något slut på den pågående råvarukrisen.

Inga förbättringar i sikte

Under första halvåret 2021 arbetade Flint CPS med sin kundbas för att hantera de utmanande förhållandena på marknaden och hade hopp om att en viss stabilitet skulle ha återvänt till marknaden efter slutet av 2021. Flint CPS som levererar tryckfärg till kunder inom cold set, heat set och ark- och rulloffset, har de dock ännu inte sett några förbättringar av tillgången på råvaror som tillsammans med belastningarna på global transport och logistik fortsätter att driva kostnaderna uppåt, framgår i ett pressmeddelande.

– Flint CPS operativa team och upphandlingsteam fortsätter att arbeta outtröttligt för att mildra de flera ökningar som påläggs vår verksamhet för att säkerställa att vår kostnadsbas är optimal, men med all säkerhet, i takt med att kostnaderna fortsätter att öka på ett sådant sätt, kommer vår verksamhet inte att kunna absorbera dem i sin helhet.

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Sealed Air förenklar återvinningen av bubbelpåsar

Sealed Air lanserar en rad skyddande bubbelpåsar för e-handel och postgången som ska vara enklare att återvinna genom att den inre bubbelförpackningen kan lossas från den yttre pappersförpackningen. Företaget hävdar också att förpackningarna består av mer återvunnet innehåll än någon annan liknande produkt på marknaden.

Publicerat av: