Sommarmånad visar fortsatt höga paketvolymer

Svenska konsumenter har fortsatt vänt sig till e-handeln under sommaren, enligt Postnord. Foto: Pressbild

E-handeln gick stark i juli månad, enligt Postnords siffror. Totalt 7,6 miljoner paket levererades, trots lättade restriktioner i pandemin.

Peter Hesslin, chef för e-handel på Postnord. Foto: Henrik Ishihara

När sommaren tar vid brukar Postnord vanligtvis se en nedgång i sina paketflöden. I juli månad i fjol såg postoperatören dock för första gången en rekordökning. Julivolymerna ökade med 45 procent jämfört med samma månad 2019.

Fortsatt höga volymer

Enligt Postnord visar även årets julimånad på en fortsatt hög e-handel. Totalt 7,6 miljoner paket har levererats.

– Förra sommaren var exceptionell eftersom vi för första gången fick uppleva en sommar med kraftiga restriktioner. Under den aktuella mätperioden av läget fortfarande begränsat, men det finns något större friheter att resa och träffa nära och kära. Ett trendbrott mot samma period är att vi ser fler leveranser till fysisk butik vilket är en efterlängtad utveckling hos många butiker och kedjor, säger Peter Hesslin, chef för e-handel på Postnord, i ett pressmeddelande.

Inför fler paketskåp

För att möta de nya normalnivåerna för paket har Postnord infört paketboxar i flera delar av landet där människor kan hämta upp sina paket.

– Det är ett högt tryck i verksamheten med allt fler leveranser till sommarorter, öar och skärgårdar. Vi väntar oss fortsatt höga nivåer in på hösten och för att möta leveransbehovet arbetar vi nu med placering att identifiera placering av flertalet paketboxar, utökad infrastruktur för hemleveranser kvällstid och ser även på behovet av nya ombud i vissa delar av landet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Samverkan kring hållfastlära för morgondagens förpackningar

Det började med att ett femårigt strategiskt samarbetsavtal mellan Tetra Pak och Lunds tekniska högskola (LTH) kom på plats. Nu undersöker de material på mikronivå för att få ökad kunskap om hur olika material reagerar på olika påfrestningar som stötar och temperaturskillnader. Målet – att få fram bättre livsmedelsförpackningar.

Publicerat av: 

Satsar på mätutrustning till innovationscenter

Emballator Innovation Center investerar i mätutrustning för att mäta syrebarriäregenskaper hos olika förpackningsmaterial. Att förbättra hållbarhetstiden på produkter och livsmedel och att bättre kunna hjälpa kunder i val av material är ett fokusområde, enligt innovationschefen Mats Jeppsson.

Publicerat av: 

Flexibla barriärförpackningar hamnar under lupp

Ungefär hälften av dagens konsumentplastförpackningar består av plastfilm,  men bara en tredjedel av det sorterade materialet återvinns hos Svensk Plaståtervinning och FTI. Ett nytt samarbetsprojekt är nu igång för att öka cirkulariteten. På sikt är målet att öka sorteringen i plaståtervinningen med 10 procent.

Publicerat av: 

Namnbyte för dansk branschorganisation

Den danska föreningen GA, Grafisk Arbejdsgiverforening, bytte 2015 namn till Grakom. För att spegla utvecklingen är det nu dags att förnya namnet igen. Organisationen består i dag av åtta branschgemenskaper, däribland EmballageForum och Dansk FlexoForum.

Publicerat av: