Sweflex laddar för höstens stora konferens

Sign&Print och ett 60-tal deltagare var på plats 2019 när konferensen på Hotel Tylösand handlade om hållbarhetskrav inom förpackningsbranschen. Foto: Arkivbild/Hanna Jangenfeldt

Absolute Flexo Future tvingades ställa in i fjol. I år ska arrangemanget bli av, 6 till 8 oktober, på konferenshotellet Hotel Tylösand i Halmstad.

Absolute Flexo Future är ett samarbete mellan svenska flexoföreningen (Sweflex) och danska Flexo Forum (DFF). Konferensen arrangerades för första gången 2004 i Danmark. Pandemin, reserestriktioner och lågt deltagarantal satte stopp för evenemanget i fjol. Nu siktar arrangörerna på att hålla evenemanget 6–8 oktober.

Framtidsfokus inom flexo

Seminarierna har sedan starten fokuserat på att spegla utvecklingen inom flexografi- och förpackningsindustrin och att blicka framåt. Onsdagskvällen 6 oktober drar igång eventet med mingel och nätverkande (Get together) varefter en heldag med seminarier samt avslutande middag på kvällen följer dagen därpå.

Internationella talare bokade

Absolute Flexo Future har arbetsnamnet ”Flexo Technology in 2025” och ska täcka in hela kedjan från design till färdig produkt och särskilt hur flexotekniken kan fungera med framtidens applikationer. Många internationella talare är som brukligt inbokade, bland annat från Pearlfisher, Esko, MacDermid, Allstein, Koenig & Bauer, Ynvisible och Digimarc. Även utbildningsinstitutionerna Karlstads universitet och BrobyGrafiska kommer att finnas på plats.

Hela programmet Absolute Flexo Future finns tillgängligt på Sweflex hemsida där man också kan anmäla sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Rapport: Logistikbranschens utveckling driver på robotautomatiseringen

I pandemins spår har långsiktiga branschtrender som brist på arbetskraft, tillväxt inom flerkanalsdistribution och e-handel accelererat. Trots den ökade efterfrågan uppger nio av tio logistik- och transportföretag deras verksamheter har påverkats negativt av pandemin. Det driver fram investeringar i robotar och automation, enligt en ny rapport från ABB.

Publicerat av: 

Direktutskrifter med inkjet på glasflaskor

Att tillverka glasprodukter med reliefdekorationer kräver vanligtvis en form med det specifika reliefmönstret. För att lösa detta problem har Marabu och Koenig & Bauer samarbetat om en inkjet-baserad lösning som erbjuder tillverkare av glasprodukter ett alternativ till traditionella tekniker.

Publicerat av: 

Livsmedelsföretag satsar på fossilfritt i plastskålar

Orkla Sverige väljer att skifta till biobaserad plast i enportionsförpackningarna för tre av sina varumärken.
– Vår vardagskonsumtion har stor påverkan på vår förmåga att uppnå klimatmålen och sju av tio svenskar uppger att de vill köpa hållbara produkter, säger utvecklingschef Elna Hallgard hos Orkla Foods Sverige.

Publicerat av: