Högtryck hos förpackningsjätte

 

Thorbjörn Sagerström, vd för DS Smith i Norden. Foto: Pressbild

DS Smith i Sverige växlar upp. 20 nya medarbetare ska anställas till Värnamo-fabriken. Efterfrågan på pappersbaserade förpackningar och ökande e-handel ligger bakom satsningen, enligt förpackningsjätten.

Produktion dygnet runt fem dagar i veckan räcker inte. På anläggningen i Värnamo ska det utökas med skift lördagar och söndagar. Satsningen kräver omgående nyanställning av 20 personer, enligt företaget.

– E-handeln har ökat kraftigt samtidigt som efterfrågan är stor inom livsmedelsindustrin. Det har skapat ett självklart sug efter miljövänliga förpackningar. Samtidigt har vårt sätt att hantera pandemin gjort att vi klarat oss lindrigt och hela tiden kunnat producera på ett sätt som matchat en stark efterfrågan, säger nordiska vd:n Thorbjörn Sagerström i ett pressmeddelande.

Tjugo personer ska nyanställas på DS Smiths anläggning i Värnamo. Foto: Pressbild

Förpackningsföretaget meddelar vidare att en liknande rekrytering planeras på anläggningen i Mariestad. Enligt Thorbjörn Sagerström har de med bransch- och yrkesvana fördelar i rekryteringsprocesserna, men även de med färska gymnasiekompetenser kan komma i fråga.

– Förhoppningen är att man ser finessen med att klara hela arbetsveckan över ett veckoslut. Att dessutom få jobba med ett naturnära förpackningsmaterial, som minskar plastanvändningen och bidrar till modern cirkulär ekonomi är positivt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Sealed Air förenklar återvinningen av bubbelpåsar

Sealed Air lanserar en rad skyddande bubbelpåsar för e-handel och postgången som ska vara enklare att återvinna genom att den inre bubbelförpackningen kan lossas från den yttre pappersförpackningen. Företaget hävdar också att förpackningarna består av mer återvunnet innehåll än någon annan liknande produkt på marknaden.

Publicerat av: