Pallsvep av papp på ingång

Sträckfilmer som består av flera plastskikt har länge varit den gängse metoden för att sno om pallar och skydda varor under transport. Förpackningskoncernen Mondi har nu utvecklat Advantage StretchWrap – ett pappersbaserat material för pallsvep.

Enliogt Mondi är deras produkt Advantage StretchWrap först på marknaden att erbjuda ett pappersbaserat alternativ för pallsvep vid transporter. Produkten, som är under patentansökan, består av ett nytt lättviktspapper med hög töjbarhet och hög draghållfasthet. Enligt Mondi har pappersvepet genomgått flera tester  som visar att det ger ett robust skydd för att hålla varor på plats under transport.

Maskinsystem kompletterar

Förpackningsföretaget har även utvecklat svepsystemet Rocket E-500 tillsammans med den italienska maskintillverkaren ACMI, anpassat för just pallsvepning med Advantage StretchWrap.

Dagens industristandard för pallsvep är att använda flerskiktat sträckfilmsmaterial i plast med låg materialåtervinning, enligt Mondi som menar att deras ersättande pappersbaserade produkt gör att det går att övergå till en helt återvinningsbar lösning.

Lång erfarenhet av töjbart papper

Paulus Goess, försäljningschef för Specialty Kraft Paper hos Mondi säger att Advantage StretchWrap bygger på deras samlade erfarenhet av högtöjbart papper. Mondi har tillverkat starkt, töjbart papper för svepning av fjädermadrasser i över 20 år.

– Kontinuerlig utveckling av papperets parametrar avseende styrka, töjbarhet och låg vikt har gjort det möjligt för oss att börja fundera på nya användningsområden. Efter två års forskning och utveckling kan vi med stolthet presentera Advantage StretchWrap, vår innovativa pappersbaserade lösning för pallsvep.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Inspiration: Så stärker du kommunikationen med uppkopplade förpackningar

Uppkopplade förpackningar är en relativt ny kommunikationsform som fått ett stort uppsving. Men hur utnyttjar man tekniken bäst? Och hur håller man varumärket konsekvent? Carl Larsson tar upp do’s and don’ts och ger sex exempel på lyckade uppkopplade förpackningar.

Publicerat av: