Fyra etikettpressar ska möta alla kundbehov

Labelfire Diamond Core-serien består av fyra modeller – D1 till D4.

Hög produktivitet i kombination med god kvalitet, är försäljningsargumenten från Gallus och Heidelberg för de nya digitala pressarna i Diamond Core-serien.
– Gallus har tidigare bara haft hybridmaskiner när det gäller digital etikettproduktion men i och med denna lanseringen så får vi fyra stycken helt digitala maskiner i produktutbudet. Detta ger oss möjlighet att erbjuda våra produkter till ett bredare kundsegment, säger Rickard Rafstedt hos Heidelberg Sverige.

Diamond Core-serien lanseras för att möta de ständigt skiftande kundkraven som finns på marknaden. Det finns fyra modeller av Gallus Labelfire tillgängliga. Varje modell definieras och skräddarsys efter de olika marknadskraven. Digital vit med hög opacitet finns som tillval för alla modeller. Diamond Core, som är hjärtat i varje maskin, är den digitala printenheten. Den så kallade ”diamantkärnan”. Enligt tillverkaren så är det enheten Digital Print Unit tillsammans med beprövade Fujifilm Samba-skrivhuvuden som gör det möjligt att få högkvalitativa uv-inkjetutskrifter i 1200 x 1200 dpi.

Rickard Rafstedt hos Heidelberg Sverige. Foto: Pressbild

Gallus har tidigare bara haft hybridmaskiner. Rickard Rafstedt hos Heidelberg Sverige gläds åt att Gallus nu kan erbjuda fyra digitala maskiner i produktutbudet.

Vad blir fördelarna för kunderna med dessa maskiner?

– Vi kan nu på ett enklare och mer kostnadseffektivt sätt anpassa maskinerna efter kundens behov. Man har utgått ifrån vår hybridmaskin Labelfire 340 och därifrån skapat fyra digitalmaskiner, D1 till D4. D1 är instegs maskinen med enbart CMYK, rulle till rulle upp till D4 som har 7-färger plus vit samt efterbehandling.

Upp till 70 meter per minut

Perfekta utskriftsresultat med tillbehörsmoduler speciellt anpassade för bläck och skrivhuvuden samt den unika simuleringen av Pantone Plus-färgskalan ligger bakom utskriftskvaliteten, enligt tillverkaren som även framhäver att alla modeller i Labelfire Diamond Core-serien är snabba. De skriver ut upp till 70 meter i minuten och kan skriva ut på olika medier, vilket gör maskinerna anpassade för flera olika printapplikationer.

För industriell tryckproduktion

Labelfire Diamond Core-serien finns i modellerna D1 till D4, med eller utan digital vit som tillval. Gallus Labelfire D1 och D2 är riktade mot digital produktion i industriell skala. Och det handlar om stabila, pålitliga och snabba utskrifter, direkt från rulle till rulle, enligt tillverkaren. Labelfire D1 är instegsmodellen i fyrfärg för digitalutskrift på 1200 dpi och lämplig för etiketter med mindre volymer.

Labelfire D2 är alternativet med sju färger CMYK plus grön, orange och violett för mer krävande layouter exempelvis  kosmetiska produkter och hudvårdsprodukter, eller när perfekt färgmatchning är nyckeln. Med de sju färgerna täcker D2 upp till 94 procent av den simulerade Pantone Plus-färgskalan.

Labelfire D1 och D2 är riktade mot digital produktion i industriell skala.

Ser hybridpressar som framtiden

Oavsett om kundens val blir fyra eller sju färger och med eller utan Digital White så är en sak säker enligt Heidelberg: Hybridtekniken ger utökad flexibilitet tack vare integrerade efterbehandlings- och utsmyckningsmoduler. Labelfire D3, uv-bläckstrålepressen med CMYK och Labelfire D4 med sju färger (CMYK plus grön, orange och violett) är alltid utrustade med en flexo- och en stansenhet. Från printfil till färdig form – i en körning. Dessutom garanteras en kostnadseffektiv produktion av färdiga etiketter efter behov med antingen en laminerings-, eller lackmodul eller en kallfolieenhet även i de mycket små körningarna.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med komplexa former av förpackning och andra trycksaker. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

Digitalt förpackningsflöde för korta serier

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Besök hos Fiskeby: Förpackningar på returfibrer ett bra miljöval

Med alla plastlarm och skogen som alla drar i, är det då inte bra att veta att det finns tillverkare av förpackningskartong i Sverige som är gjord på 100 procent returfibrer? Fiskeby Board AB utanför Norrköping är den enda tillverkaren i Skandinavien och som dessutom kan separera fibrerna från plastbeläggningen i exempelvis mjölkförpackningar.

Publicerat av: