Emballageteknik blir först i Norden med inkjetmaskin

 

Anders Pontén, marknadsansvarig hos Svensk Emballageteknik. Foto: Pressbild

Nu kommer Svensk Emballageteknik att kunna printa direkt på kartong, korrugerat och förstansat material med vattenbaserad inkjet. Företaget har investerat i Konica Minoltas PKG-675i för att skriva ut förpackningar av wellpapp och kartong – 18 meter i minuten.
– En spännande utveckling, säger marknadsansvarige Anders Pontén.

Vi har tidigare berättat om inkjetmaskinen som presenterades på ett digitalt pressevent i februari i år. Nu är den första installationen ett faktum och den görs hos Svensk Emballageteknik. Det blir den första riktigt skarpa installationen i Norden för Konica Minoltas räkning.

– För att ytterligare kunna svara upp till de ökade kraven på snabba och kortare serier, så har vi eftersökt ett bra komplement till vår Durst-maskin. Nu ser vi fram emot att snabbt kunna producera färdigstansade lådor för våra existerande B2B-kunder. Självklart öppnar det även upp nya möjligheter för andra typer av lådor. En spännande utveckling, säger Anders Pontén, marknadsansvarig hos Svensk Emballageteknik.

Har vattenbaserat bläck

Svensk Emballageteknik val att investera i PKG-675i-maskinen gör att de kan skriva ut på kartong, korrugerat och förstansat material. Det vattenbaserade bläcket är FDA-godkänt för indirekt livsmedelskontakt.

PKG-675i är anpassad för att snabbt skriva ut förpackningar av wellpapp och kartong i korta serier.

18 meter i minuten

Fem Memjet-skrivhuvuden med CMYK-färger skriver ut med en utskriftsbredd upp till 1067 millimeter i hela 1 600 x 1 600 dpi. Hastigheterna når upp till 18 meter per minut. Maskinen levereras med en Caldera-ripplösning. Arbetsflödet möjliggör att en förpackning blir färdig inom loppet av några få sekunder, enligt tillverkaren.

Well, skum och cellplast

Svensk Emballageteknik har växt organiskt sedan 1984 och finns i dag representerat i Sverige och Baltikum med kontor och produktion i Stockholm, Göteborg, Malmö, Tallinn och i Riga. Well, skum och cellplast är idag företagets huvudsakliga fokusområden. De cirka 170 anställda arbetar uteslutande med B2B-kunder och verkar till stor del genom sina återförsäljare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *