Nu kan svenskarna dricka vin på burk

Vinet Cycles Gladiator Pinot Noir säljs på burk i Sverige.

Försäljningen av det första röda vinet förpackat i en aluminiumburk drar igång på Systembolaget.

Öl har funnits länge på burk och att förpacka vin på samma sätt är en växande trend internationellt. Nu har den kommit till Sverige. Cycles Gladiator Pinot Noir – ett kryddigt, friskt och komplext pinot noir-vin från Kalifornien – tar plats i Systembolagets sortiment från och med 1 juni. Det röda vinet säljs i aluminiumburkar som går att panta i det svenska retursystemet.

Effektiv att packa

Enligt alkoholkoncernen The Beverage Group går det åt mycket energi vid tillverkningen av glasflaskan och dess vikt kräver mer energikrävande transporter. Burken däremot är lätt att öppna, går inte sönder och är effektiv att packa vid transporter. Dessutom släpper burken inte in ljus och bevarar därför vinets egenskaper på ett bra sätt

Produkt för sommaren

Mats Olauson, vd för vinimportören Winepartners Nordic, säger i ett pressmeddelande att vinet och dess förpackning är en produkt som passar till sommaren.

– Vi är otroligt stolta över lanseringen av Cycles Gladiator Pinot Noir, produkten är innovativ och vinet håller sin karaktär då materialet inte släpper igenom ljus. Det är verkligen sommarens picnicvin, lätt att återvinna och man slipper ta med vinöppnare. Otroligt kul och jag hoppas svenskarna väljer detta vin i sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Samverkan kring hållfastlära för morgondagens förpackningar

Det började med att ett femårigt strategiskt samarbetsavtal mellan Tetra Pak och Lunds tekniska högskola (LTH) kom på plats. Nu undersöker de material på mikronivå för att få ökad kunskap om hur olika material reagerar på olika påfrestningar som stötar och temperaturskillnader. Målet – att få fram bättre livsmedelsförpackningar.

Publicerat av: 

Satsar på mätutrustning till innovationscenter

Emballator Innovation Center investerar i mätutrustning för att mäta syrebarriäregenskaper hos olika förpackningsmaterial. Att förbättra hållbarhetstiden på produkter och livsmedel och att bättre kunna hjälpa kunder i val av material är ett fokusområde, enligt innovationschefen Mats Jeppsson.

Publicerat av: 

Flexibla barriärförpackningar hamnar under lupp

Ungefär hälften av dagens konsumentplastförpackningar består av plastfilm,  men bara en tredjedel av det sorterade materialet återvinns hos Svensk Plaståtervinning och FTI. Ett nytt samarbetsprojekt är nu igång för att öka cirkulariteten. På sikt är målet att öka sorteringen i plaståtervinningen med 10 procent.

Publicerat av: 

Namnbyte för dansk branschorganisation

Den danska föreningen GA, Grafisk Arbejdsgiverforening, bytte 2015 namn till Grakom. För att spegla utvecklingen är det nu dags att förnya namnet igen. Organisationen består i dag av åtta branschgemenskaper, däribland EmballageForum och Dansk FlexoForum.

Publicerat av: