Nu kan svenskarna dricka vin på burk

Vinet Cycles Gladiator Pinot Noir säljs på burk i Sverige.

Försäljningen av det första röda vinet förpackat i en aluminiumburk drar igång på Systembolaget.

Öl har funnits länge på burk och att förpacka vin på samma sätt är en växande trend internationellt. Nu har den kommit till Sverige. Cycles Gladiator Pinot Noir – ett kryddigt, friskt och komplext pinot noir-vin från Kalifornien – tar plats i Systembolagets sortiment från och med 1 juni. Det röda vinet säljs i aluminiumburkar som går att panta i det svenska retursystemet.

Effektiv att packa

Enligt alkoholkoncernen The Beverage Group går det åt mycket energi vid tillverkningen av glasflaskan och dess vikt kräver mer energikrävande transporter. Burken däremot är lätt att öppna, går inte sönder och är effektiv att packa vid transporter. Dessutom släpper burken inte in ljus och bevarar därför vinets egenskaper på ett bra sätt

Produkt för sommaren

Mats Olauson, vd för vinimportören Winepartners Nordic, säger i ett pressmeddelande att vinet och dess förpackning är en produkt som passar till sommaren.

– Vi är otroligt stolta över lanseringen av Cycles Gladiator Pinot Noir, produkten är innovativ och vinet håller sin karaktär då materialet inte släpper igenom ljus. Det är verkligen sommarens picnicvin, lätt att återvinna och man slipper ta med vinöppnare. Otroligt kul och jag hoppas svenskarna väljer detta vin i sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Inspiration: Så stärker du kommunikationen med uppkopplade förpackningar

Uppkopplade förpackningar är en relativt ny kommunikationsform som fått ett stort uppsving. Men hur utnyttjar man tekniken bäst? Och hur håller man varumärket konsekvent? Carl Larsson tar upp do’s and don’ts och ger sex exempel på lyckade uppkopplade förpackningar.

Publicerat av: