Åstorpsföretag får stororder på fällbara pallboxar

Åstorpsföretaget Wellplast har fått en stororder på en återanvändbar pallbox.

Wellplast har fått en stororder på en fällbar pallbox för att förpacka fordonskomponenter. Den returnerbara pallboxen i plast har ett skyddande inrede som bildar ett eget förpackningskit när den är ihopfälld.

Förpackningsföretaget i Åstorp grundades på Chalmers 1999. Nu har bolaget fått en stororder på en fällbar pallbox. Emballaget kommer att användas för fordonsindustrin och rymma fordonskomponenter som ska gå i ett returflöde under de år en specifik modell tillverkas.

Wellplast har utvecklat en specifik lösning till en kund i fordonsindustrin.

Systemet bygger  vidare på produkten Wellplast PPC, företagets system med pallar, krage, sleeve och lock i plast. Den kundspecifika lösningen har ett specialtillverkat inrede som består av ett material framtaget för att skydda repkänsliga produkter. Inrede och sleeve viks ihop och packas i den måttanpassade yttersleeven till en platsbesparande enhet.

Fredrik Hansson, säljchef på Wellplast AB.

Enligt företaget rör det sig om en återanvändningsbar produkt som minimerar transportpåverkan och bland annat ger ekonomiska och miljömässiga besparingar.

– Vår möjlighet att utveckla långsiktiga lösningar i nära samarbete med kund har gett oss stor förståelse för hur produktionsflödet fungerar, säger Fredrik Hansson, säljchef på Wellplast AB, och fortsätter:

– Ytterligare en miljömässig fördel är att vi erbjuder ett återköpsprogram där vi köper tillbaka de använda förpackningarna vid end-of-life.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Sealed Air förenklar återvinningen av bubbelpåsar

Sealed Air lanserar en rad skyddande bubbelpåsar för e-handel och postgången som ska vara enklare att återvinna genom att den inre bubbelförpackningen kan lossas från den yttre pappersförpackningen. Företaget hävdar också att förpackningarna består av mer återvunnet innehåll än någon annan liknande produkt på marknaden.

Publicerat av: