DS Smith förenklar kundernas cirkulära resa

DS Smith lanserar ett mätverktyg för förpackningsköpare som ska göra det lättare att göra smarta cirkulära förpackningsval. Foto: Pressbild

DS Smith introducerar Circular Design Metrics – en mätmetod som ger kunderna möjlighet att bedöma sina förpackningars cirkuläritet utifrån flera parametrar.

Mätverktyget Circular Design Metrics. Foto: Pressbild

Hur påverkar olika beslut kring en förpacknings design miljön? Det vill DS Smith ge sina kunder svar på med sin nyutvecklade tjänst. Förpackningsjätten lanserar ett verktyg som ska underlätta för företag i förpackningarnas designprocess. Företag kan mäta förpackningarnas cirkuläritet, och jämföra lösningarnas miljöprestanda, utifrån de olika besluten som tas i designprocessen. I förlängningen kommer det bidra till en minskad miljöpåverkan, enligt DS Smith.

Verktyget Circular Design Metrics bedömer förpackningar utifrån åtta parametrar. Det är bland annat efter hur återvinningsbar förpackningen är, hur optimerad den är för försörjningskedjan och hur mycket förnybart material förpackningen innehåller. Enligt DS Smith är mätverktyget det första i sitt slag.

 

– Det har aldrig varit viktigare för företag att hantera sin miljöpåverkan. Vi vill visa varumärkena det vackra med cirkulär ekonomi och uttryckligen låta dem förstå vad deras förpackningsval betyder för den modellen. Våra nya mätvärden för cirkulär design är en banbrytare som driver miljöprestanda i förpackningar. Vi är glada att använda vår expertis för att hjälpa företag, stora som små, på deras resa att bli cirkulärt redo, säger Stefano Rossi, förpackningschef på DS Smith.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Sealed Air förenklar återvinningen av bubbelpåsar

Sealed Air lanserar en rad skyddande bubbelpåsar för e-handel och postgången som ska vara enklare att återvinna genom att den inre bubbelförpackningen kan lossas från den yttre pappersförpackningen. Företaget hävdar också att förpackningarna består av mer återvunnet innehåll än någon annan liknande produkt på marknaden.

Publicerat av: