Confood visar upp individuella delar i en förpackningslinje

Magnus Wöhl, vd för Confood Scandinavia ser fram emot att möta nya och befintliga kunder på mässan Packnorth. Foto: Pressbild

Bland annat multihead- och checkvågar, inspektionsutrustning, förpackningsmaskiner och transportsystem finns i Helsingborgsföretaget Confood Scandinavias katalog när de ställer ut på Packnorth-mässan, 10–12 maj.

Agenturföretaget Confood Scandinavia med säte i Helsingborg har varit verksamma sedan 1970-talet. Då var företaget främst inriktad på snacks-industrin. Genom åren har sortimentet breddats. I dag erbjuder de även maskinlösningar för andra livsmedelsindustrier samt för bland annat plast- och verkstadsindustrin.

Lösningar för förpackningslinje

Under den digitala förpackningsmässan Packnorth, 10–12 maj, kommer Confood Scandinavia visa vågar och ett slutet transportsystem. Företaget håller presentationer i sin digitala kanal och är sedan tillgängliga för frågor kring utrustningen.

– Vi kommer att prata om multihead-vågar och checkvågar, detekteringsutrustning i form av metalldetektorer och röntgen, vertikala förpackningsmaskiner och transportsystem, säger Magnus Wöhl, vd för Confood Scandinavia.

Bland produkterna erbjuder företaget våg- och detekteringsutrustning från den japanska tillverkaren Yamato. Det är utrustning som snabbt sparar in sin investering genom högre grad av precision i vikterna, enligt Wöhl.

Vågmaskin kontrollerar vikten

Helsingborgsföretaget visar bland annat upp våg- och detekteringsutrustning från den japanska tillverkaren Yamato. Foto: Pressbild

En multihead-våg består av tio till tjugo mindre vågar. Maskinen väger och summerar de mindre vikterna av det som ska förpackas för att uppnå målvikten. Målvikten doseras sedan till exempelvis en påsmaskin som skapar och försluter en påse från plan film. Alternativt släpps ”dosen” till ett färdigt emballage i form av en påse, burk eller ask. Förpackningen transporteras sedan i förekommande fall vidare till en checkvåg som kontrollerar att vikten stämmer och slutligen eventuellt en detektionsenhet i form av metalldetektor eller x-ray.

För vilka livsmedel kan linjen användas?

– I huvudsak är det vågar och förpackningsmaskiner för fasta livsmedel, men de kan också komma till hands inom verkstadsindustrin, exempelvis för att förpacka skruvar och muttrar. Allt som ska säljas och förpackas i påsar.

Vad ser ni för trender inom ert förpackningsområde?

– Mycket av trenderna går mot miljövänliga förpackningsmaterial och det ser vi börjar ta fart på riktigt. Det kan vara nedbrytningsbart och återvinningsbart – så lite fossila bränslen inblandande som möjligt.

”Hitta nya kunder”

En personalstyrka på fyra personer står redo att möta kunder och hålla presentationer under Packnorth-mässan.

Vad hoppas ni få ut av mässan?

– Hitta nya kunder. Vi har en bra befintlig kundstock i Norden och Baltikum men det finns alltid utrymme för fler, säger Magnus Wöhl.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *