På agendan: Nya tyska förpackningskrav

Norman Karsch…

Har du koll på nya reglerna för företag som säljer förpackade varor på den tyska marknaden, och inte minst via e-handel? Tysk-svenska handelskammaren bjuder in till ett webbinarium i ämnet.

De nationella lagstiftningarna kring producentansvar för förpackningar ändras regelbundet i många EU-länder. Från och med 2021 och 2022 gäller nya regler för företag som säljer förpackade varor på den tyska marknaden. För att bistå med information till svenska exportföretag om de nya reglerna håller Tysk-svenska Handelskammaren ett webbinarium.

E-handel, pant och plastförpackningar

…och Johan Uhlin arbetar på Tysk-Svenska Handelskammaren med rådgivning till svenska och tyska bolag verksamma inom EU.

Frågor som väntas få svar under seminariet är vilket producentansvar svenska företag har vid export till Tyskland, vilka krav e-handelsportaler ställer på sina företagskunder och olika regler för plastförpackningar. Andra saker som  avhandlas är vilka som berörs av förbudet av plastkassar och vilka dryckesförpackningar som har pantplikt 2022.

Kostnadsfri timme

Det kostnadsfria webbinariet hålls 16 mars. Handelskammarens experter inom miljörapportering, Norman Karsch och Johan Uhlin, går på drygt en timme igenom vilka nya regler som gäller och vad de innebär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med komplexa former av förpackning och andra trycksaker. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

Digitalt förpackningsflöde för korta serier

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Besök hos Fiskeby: Förpackningar på returfibrer ett bra miljöval

Med alla plastlarm och skogen som alla drar i, är det då inte bra att veta att det finns tillverkare av förpackningskartong i Sverige som är gjord på 100 procent returfibrer? Fiskeby Board AB utanför Norrköping är den enda tillverkaren i Skandinavien och som dessutom kan separera fibrerna från plastbeläggningen i exempelvis mjölkförpackningar.

Publicerat av: