Utmanar traditionella marknader med flexibelt papper

Holmen PACK – papperet går att skriva ut, och är även godkänt för direktkontakt med livsmedel. Foto: Pressbild

Ett flexibelt slätt papper för konsument- och industriförpackningar. Så beskriver Holmen Paper sin senaste nyhet som också blivit godkänd för direktkontakt med livsmedel.

Holmen Paper  har under en längre tid satsat  på produktinnovationer baserade på färska träfibrer. Den senaste produkten heter Holmen PACK, ett papper för flexibla förpackningslösningar. Produkten beskrivs kombinera tryckfördelaktiga egenskaper från ett trähaltigt papper samtidigt som det har inslag av kraftpappers styrka.

Företaget ser papperet som en utmanare till ensidigt maskinglättade papper på marknaden, tack vare papperets dubbelsidig kalandrering i tillverkningsprocessen. Papperet är tillverkat av färska träfiber och godkänt för direktkontakt med mat. Enligt företaget kommer träfibrerna i papperet från hållbara skogar.

Papperet beskrivs som en utmanare till ensidigt maskinglättade papper, enligt Holmen Paper. Foto: Pressbild

Målet med den nya produkten är att täcka det växande behovet inom konsument- och industriförpackning. I konverteringssyfte är ett användningsområde. Ett annat är som omslag eller mellanlägg för att lagra och hantera produkter.

– Vi är vana att utmana traditionella marknader och vi går dit där vi känner att vi kan göra nytta, säger Tommy Wiksand, affärsutvecklingschef på Holmen Paper i ett pressmeddelande, och liknar omställningen företaget gjorde från tidningspapper under 2000-2010-talet. När de skiftade till nya sorters specialpapper för böcker, magasin och direktreklam.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *