Återvinningsbart barriärpapper för konfektyr

Enligt Billerud Korsnäs gör Recyclable Flow Wrap det möjligt att gå över från konventionell plast till papper. Foto: Pressbild

Ett barriärbestruket papper för paketering av konfektyr är Billerud Korsnäs senaste lansering. Recyclable Flow Wrap är återvinningsbart, pappersbaserat och framhävs som ett alternativ till standardmaterialet plast. 

Billerud Korsnäs har utvecklat den flexibla förpackningen Recyclable Flow Wrap tillsammans med Syntegon Technology. Billerud Korsnäs skriver i ett pressmeddelande att Flow Wrap är en typ av flexibla förpackningar som används för många produkter inom sektorn för snabbrörliga konsumentvaror. Det är ett område där plastfilm är standard, men det vill Billerud Korsnäs ändra på med sin nya förpackningslösning.

Övergång från plast

Enligt tillverkaren gör Recyclable Flow Wrap det möjligt att gå över från konventionell plast till papper.

– Vi är glada över att kunna lansera en pappersbaserad förpackningslösning för Flow Wrap-applikationer. Produkten är återvinningsbar, och varumärkesägare behöver varken kompromissa med produktens hållbarhet eller produktiviteten jämfört med plastförpackningsalternativ, säger Peter Åström, projektledare för Recyclable Flow Wrap.

Foto: Pressbild

Enligt tillverkaren är förpackningsmaterialet baserat på primärfibrer från välskötta skogar  och kan återvinnas som papper. Produkten uppfyller medelhöga till höga barriärkrav för konfektyr- och bageriprodukter.

Söker ett patent

Produkten har testats och verifierats av Syntegon Technology i deras uppgraderingsmodul för horisontella maskintyper som benämns Paper-ON-form. Billerud Korsnäs har också ansökt om patent för Recyclable Flow Wrap.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med komplexa former av förpackning och andra trycksaker. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

Digitalt förpackningsflöde för korta serier

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Besök hos Fiskeby: Förpackningar på returfibrer ett bra miljöval

Med alla plastlarm och skogen som alla drar i, är det då inte bra att veta att det finns tillverkare av förpackningskartong i Sverige som är gjord på 100 procent returfibrer? Fiskeby Board AB utanför Norrköping är den enda tillverkaren i Skandinavien och som dessutom kan separera fibrerna från plastbeläggningen i exempelvis mjölkförpackningar.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]