Två företag ställer om tillsammans – ska tillverka skyddsvisir

 

Oscar Hugoson, vd för förpackningsföretaget Scanfill.

Scanfill och Plast Petter teamar upp för att tillverka en halv miljon skyddsvisir varje vecka. Permitterade anställda kan i och med omställningen återgå till sina jobb.

Det sydsvenska företaget Scanfill har inlett ett nytt samarbete med Plast Petter AB från Hova. Tillsammans ska de tillverka skyddsvisir till den svenska sjuk- och äldrevården. Produktionstakten kommer ligga på uppemot 500 000 enheter i veckan. Oscar Hugoson säger i ett pressmeddelande att omställningen visar på  den flexibilitet och mångfald som finns inom Polykemi Group:

– Vi har byggt om våra maskiner för att kunna nå den höga kvalitét som krävs av svensk sjukvård och vi nu kan vi tillverka en plast som är tunnare än vad vi någonsin har lyckts med tidigare, berättar Oscar Hugoson, vd för Scanfill.

Producerar tunn folie

Scanfill tillverkar miljövänligt och hållbart förpackningsmaterial, baserat på förnyelsebara råvaror. Deras tunna folie APET som levereras på rulle kommer att monteras till skyddsvisir.

APET är Scanfills tunna folieprodukt som kommer att användas för att tillverka skyddsvisir.

Arbeta för fullt

Beslutet att ställa om produktionen har gjort att stora delar av medarbetarna har kunnat börja arbeta heltid igen. Under våren 2020 har stora delar av personalen nämligen varit korttidspermitterade.

– Våra 15 anställda börjar arbeta fullt igen, men den personalstyrkan räcker inte. Det gör att vi kommer att flytta personal från Polykemi till Scanfill. Detta är mycket goda nyheter för produktionen i Ystad, för våra medarbetare och för Polykemi Group.

Fortsatt samarbete

Familjeföretaget Polykemi AB, med dotterbolagen Rondo Plast AB och Scanfill AB,verkar i sydöstra Skåne. Förhoppningen är att samarbetet med  Plast Petter bara är början på ett längre samarbete.

– Scanfill är en stabil leverantör som dessutom kan leverera material av en mycket hög kvalité. Jag tror absolut att detta är ett samarbete som vi kan fördjupa framöver när den här stormen har lagt sig, säger Fredrik Ahlström, vd på Plast Petter i Hova som även tillverkar kontorsprodukter i mjukplast samt erbjuder legotillverkning och specialkompetens inom teknik och produktion.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *