Xerox drar tillbaka erbjudande till HP

Sedan i höstas har Xerox kämpat för att få ta över HP. Man har hänvisat till att det hopslagna företaget skulle kunna spara 20 miljarder kronor årligen genom att arbeta mer effektivt tillsammans. Men nu dras senaste budet tillbaka.

HP:s ledning var först helt avvisande till Xerox erbjudande. Det fick Xerox att höja budet. När ledningen fortsatt knorrade, så valde Xerox att istället vända sig direkt till HP:s aktieägare.

Det hela har dragit i långbänk. Det är något som Xerox nu är väldigt glada för. De drar tillbaka sitt senaste erbjudande, som var på 24 dollar per aktie. I dagsläget kan de istället köpa aktierna på börsen för 16 dollar styck.

Båda aktierna faller efter beskedet. Xerox med drygt en procent och HP med sex procent.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *