Ratar glasburk – Barnmat erbjuds i kartongförpackning

Muru Baby Food väljer en förpackningslösning från Tetra Pack.

Företaget Muru Baby Food väljer kartongförpackningen Tetra Recart när de ska förpacka och ställa ut sin barnmat på matbutikernas hyllor.

Enligt Tetra Pak är deras kartongförpackning Tetra Recart lättviktig, lätt att öppna, och återförsluta. Förpackningsföretaget menar också att förpackningens fyrkantiga form är lätt att stapla och förvara på hyllorna i matbutiken samt tar upp 30 procent mindre plats än glasburkar.

Finskt barnmatsföretag

Det finska barnmatsföretaget Muru Baby Food har valt att satsa på förpackningslösningen.

– Jag letade ganska länge efter en förpackningslösning för min barnmat som kunde bevara den färska smaken och som var klimatsmart. Det allra första försöket med Tetra Recart övertygad mig om vi hade hittat rätt förpackning, säger Henri Alén, kock och ägare till Muru Baby Food.

”En spännande utveckling”

Berit Hoffmann, marknadsföringschef på Tetra Pak:

– Förpackningar fortsätter att vara en viktig faktor för konsumenternas val av produkter och vi ser en spännande utveckling där kartongförpackningar väljs i allt större utsträckning för nya livsmedelsprodukter på marknaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Dryckesjätte satsar på ny sekundärförpackning

Spendrups installerar en ny förpackningslinje för burkar i höst. Burklinjen ska tas i drift på bryggeriet i Grängesberg beräknas vara klar andra kvartalet nästa år. Investeringen uppgår till mer än 200 miljoner kronor. Det satsas också på en förpackningslösning för burkar i flerpack – så kallad Keel Clip – som ersätter plastmaterial med papper.

Publicerat av: 

Rapport: Logistikbranschens utveckling driver på robotautomatiseringen

I pandemins spår har långsiktiga branschtrender som brist på arbetskraft, tillväxt inom flerkanalsdistribution och e-handel accelererat. Trots den ökade efterfrågan uppger nio av tio logistik- och transportföretag deras verksamheter har påverkats negativt av pandemin. Det driver fram investeringar i robotar och automation, enligt en ny rapport från ABB.

Publicerat av: 

Direktutskrifter med inkjet på glasflaskor

Att tillverka glasprodukter med reliefdekorationer kräver vanligtvis en form med det specifika reliefmönstret. För att lösa detta problem har Marabu och Koenig & Bauer samarbetat om en inkjet-baserad lösning som erbjuder tillverkare av glasprodukter ett alternativ till traditionella tekniker.

Publicerat av: