Klåfingrig robot når marknaden

PUBLICERAD: 27 februari 2020
UPPDATERAD: 24 januari

En kompakt elektrisk trefingergripare med stor slaglängd och framtagen för cylindriska föremål, lanseras av On Robot. Griparen kan konfigureras för olika detaljstorlekar. Ett användningsområde är inom paketering och palletering.

Enrico Krog Iversen, vd för On Robot säger att den nya 3FG15-trefingergriparen utvecklades som en reaktion på de befintliga pneumatiska trefingergriparna som är skrymmande och mindre flexibla.

– Vi har länge definierat marknaden för elektriska parallella gripare med RG2- och RG6-serien, och vi ser fram emot att ta itu med nya marknadssegment och applikationer med en ny trefingergripare som tillåter användarna att använda applikationerna snabbare vid även en mycket exakt, fast positionering.

Enligt företaget som har sitt huvudsäte i Danmark är griparens utformning utvecklad för maskinbetjäningsuppgifter som automatiskt centrerar arbetsstycken, vilket resulterar i ett stabilt grepp och exakt placering i maskinchuckar. Griparen är också anpassad för paketerings- och palleteringstillämpningar.

Griparen kan hantera flera processer och har en maximal slaglängd på 150 millimeter. Den är utformad med tre fingrar som klarar upp till 15 kilos last. On Robots plattform One System Solutions gör att roboten även är sömlöst kompatibel med alla större samarbetande eller lätta industrirobotarmar.

 

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Arvid Sundblad lämnar Fiskeby Board

Efter närmare sex år som vd för Fiskeby Board lämnar nu Arvid Sundblad företaget.
Fiskeby-4x-768x512felx

Nedläggning gör det svårare att återvinna vätskekartong i Tyskland

Troligen kommer kapacitet för återvinning av vätskekartongförpackningar att stängas ner i Tyskland inom kort.
julian-hochgesang-mjtq122xaoY-unsplashx

Plastbrätten för blommor vissnar bort hos ICA

ICA Sverige byter nu ut traditionella plastbrätten för blommor till träfiberbrätten.
ICAy

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx